Rezultate alegeri parlamentare 2012: Ponta: In perioada urmatoare, cine va ridica sabia de sabie va muri

Autor: Ana Ilie
Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 22:27
4819 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Ponta: In perioada urmatoare, cine va ridica sabia de sabie va muri

Co-presedintele USL, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca victoria aliantei de centru-dreapta in alegerile parlamentare pune capat unui razboi politic ce a impartit Romania. In pofida acestei declaratii, Victor Ponta a adaugat: "In perioada urmatoare, cine va ridica sabia de sabie va muri".

"Vreau sa le multumesc celor care au avut incredere in USL si au votat cu gandul la viitor si nu la trecut. Vreau sa explic militantilor nostri de ce sunt la Targu Jiu: vreau sa le multumesc colegilor mei, oamenilor de la Targu Jiu, care au venit in numar urias, peste doua treimi din ei m-au votat si au dovedit ca demagogia, campania murdara, nu aduc rezultate", a inceput Ponta.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: USL castiga detasat, UDMR abia trece pragul - exit-poll

Premierul a anuntat ca alegerile au fost organizate foarte bine, au fost putine contestatii si ca procesul de numarare a voturilor trebuie sa decurga rapid si eficient.

"Vreau sa-i salut pe colegii mei de la Bucuresti (...) sa le spun ca am castigat o batalie extrem de importanta si ca dupa cele cateva momente de bucurie de maine trebuie sa ne apucam de treaba... Din toate rapoartele, ca sef al guvernului, aceste alegeri au fost organizate foarte bine. A fost un numar extrem de redus de plangeri si cer autoritatilor sa vegheze in continuare pana la numararea voturilor, este nevoie sa incheiem rapid dar fara nicin fel de umbra, procedura de numarare".

Victor Ponta a continuat spunand ca rivalii din ARD vor fi tratati cu respect, ca trebuie sa inteleaga regulile democratiei si sa puna capat razboiului politic.

"Scorul electoral este extrem de clar si vointa electoratului mai clara ca niciodata: o majoritate a USL in viitorul Parlament, acceptata si de rivalii nostri, care trebuie sa inteleaga regulile democratiei. Imi asum sa tratez cu respect Opozitia, asa cum noi nu am fost tratati. Vreau sa le urez succes tuturor noilor parlamentari. Ma bazez pe ei pentru ceea ce avem de facut in urmatorii patru ani", a afirmat Ponta.

Ponta anunta ca UDMR vrea sa intre la guvernare alaturi de USL

Liderul PSD a continuat cu un mesaj aparent pacifist, urmat de o amenintare clara: "As vrea sa spun in numele USL ca dorinta noastra este de a considera ca aceasta zi a pus capat unui razboi politic care a distrus o parte din Romania, sperante si vieti. Vreau sa cer tuturor actorilor politici, incepand cu presedintele tarii, sa intelegem ca Romania are nevoie de o perioada de pace, de reconstructie, in care sa reparam ce s-a stricat. In perioada urmatoare, cine va ridica sabia de sabie va muri".

Revenind la mesajele pacifiste, Ponta a aratat ca USL are proiecte, pe care nu le-a prezentat pana acum pentru ca ar fi insemnat "o luna", ci le va expune de-acum incolo, "pentru cel putin patru ani si poate mai mult". "Avem un avantaj urias, de maine putem sa discutam despre proiecte, nu doar pentru o luna ci pentru cel putin patru ani....si poate mai mult".

"Avem misiunea ca pana la sfarsitul anului sa formam un guvern pentru toti romanii. Este un an in care trebuie sa depasim lupta politica, lupta si razbunarea sa lase loc ratiunii, cred ca in 2013 vom reusi sa evitam greselile facute de cei care au fost la putere", a aratat acesta.

Rezultate alegeri parlamentare 2012: Ponta il bate la scor pe Dan Diaconescu la Tg. Jiu

Ponta a simtit nevoia sa reafirme orientarea pro-european, pro-atlantica a guvernului pe care il va conduce, si a dat asigurari ca se va apuca de munca. "Orientarea guvernului pe care il conduc nu poate fi decat pro - europeana, pro-atlantica, suntem membri UE si NATO si viitorul Romaniei este doar in familia europeana, alaturi de partenerii nostri".

"In plus, imi doresc ca Romania sa fie un membru activ al familiei europene, care sa conteze in marile provocari pe care Europa le va infrunta in perioada urmatoare. Trebuie sa ne apucam de treaba cu gandul foarte clar de a aduce locuri de munca, stabilitate fiscala, servicii publice de calitate si justitie sociala. Avem proiecte importante si unul este revizuirea Constitutiei pentru a avea o adevarata reforma a administratiei romanesti, sa evitam conflictele constitutionale, sa facem ca vointa democratica exprimata de poporul roman sa fie respectata", a incheiat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Marcel Ciolacu explică de ce a fost creată coaliția PSD-PNL: ”Sunt convins că românii vor înţelege”
Alianţa electorală PSD-PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European are rolul de a crea stabilitate politică României şi de a bloca ascensiunea partidelor extremiste, a declarat șeful PSD...
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
Cătălin Cherecheș, doar 4 ani după gratii. Perioada cât a fost fugar, scăzută din condamnare
O solicitare depusă de Cătălin Cherecheş a fost admisă de judecătorii Tribunalului Bucureşti vineri, 12 aprilie, şi au dispus scăderea unui an din condamnarea de cinci ani închisoare...
#Victor Ponta rezultate alegeri parlamentare, #Victor Ponta alegeri parlamentare, #Ponta sabie rezultate parlamentare , #rezultate alegeri parlamentare 2012