Rezultate alegeri parlamentare 2012: Topul traseistilor din noul Legislativ

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 15:14
4343 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Topul traseistilor din noul Legislativ
Foto: Arhiva

Dupa alegerile din 9 decembrie, ne-am ales cu 588 de deputati si senatori. Viitorul Legislativ este doldora de incompatibili, urmariti pensal sau chiar arestati.

Din Legislatura 2012-2016 nu lipsesc insa nici traseistii politici. Potrivit unei analize ralizate de Asociatia Romania Curata, in Parlament au fost ales si politicieni care au schimbat partidul chiar si de patru ori.

Incompatibilii din Parlament - cine si-ar putea pierde mandatul abia castigat

Candidatii care au facut politica prin cel putin patru partide au primit insa, duminica, votul alegatorilor.

Octavian Bot, deputat USL-PNL in colegiul 8 Bucuresti, a trecut prin 6 partide: PAC, PL'93, PNL, PNL-CD, UFD, PDL, PNL.

In anul 1992 a renuntat la fotoliul de primar in Oradea si a intrat in PAC, devenind prima oara deputat. In anul 1993, a schimbat pentru pentru prima oara partidul, intrand in PL-93. In martie 1995, Bot a plecat si din PL-93 devenind deputat independet. Tot anul 1995 este anul in care Tavi Bot a intrat in PNL si a refuzat postul de vicepresedinte in favoarea lui Crin Antonescu. In 1996 a refuzat postul de ministru al Tineretului si Sportului, pentru ca in decembrie 1997 sa paraseasca Partidul National Liberal. In 1997, plecat din PNL, Bot a intrat in PNL-CD pana in anul 1998 cand a intrat in UFD.

In anul 2008, Octavian Bot a devenit deputat pentru a treia oara, de data asta din partea PDL, mandat pe care nu il va termina in sanul democrat-liberalilor, pentru ca s-a dus iar la PNL. Duminica, si-a adjudecat un mandat de parlamentar pe listele liberalilor, castigand alegerile in colegiul 8 din Capitala.

Marian Enache a migrat si el tot prin 6 partide: PDSR, ApR, PND (Partidul Noua Democratie), PCD (Partidul Crestin democrat), PC si UNPR. Si-a adjudecat, in urma alegerior de duminica, un mandat de deputat in Neamt.

Au obtinut mandate de parlamentari si traseistii prin 4 partide precum Antonie Solomon senator PP-DD Dolj - 4 partide (PSD, PDL, UNPR, PP-DD) si Vlad Marcoci deputat USL-PSD Neamt (PNL, PDL, UNPR, PSD).

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#traseisti Parlament 2012, #lista parlamentari traseisti , #rezultate alegeri parlamentare 2012