Rezultate alegeri parlamentare 2012: UDMR are 10 deputati si sase senatori alesi direct

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 03:13
7251 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: UDMR are 10 deputati si sase senatori alesi direct

UDMR va avea in viitorul Parlament zece deputati si sase senatori alesi in mod direct in colegii din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare, intre ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo si Marko Bela, arata numaratoarea paralela a Uniunii.

Reprezentantii Biroului de presa al UDMR au declarat, duminica noapte, corespondentului MEDIAFAX, ca in judetul Harghita sunt cei mai multi deputati alesi direct in colegii, mai exact patru.

"Numaratoarea paralela a voturilor realizata de UDMR a aratat ca au fost zece deputati si sase senatori alesi cu peste 50 la suta din voturi in colegiile lor din judetele Harghita, Covasna, Mures, Bihor si Satu Mare", au afirmat sursele citate.

Conform acestora, in judetul Harghita, au fost alesi, la Camera Deputatilor, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Moldovan Jozsef si Antal Istvan, iar la Senat, Tanczos Barna si Verestoy Attila.

In Covasna, la Camera Deputatilor, au fost alesi Marko Attila, Fejer Laszlo si Marton Arpad, iar la Senat, Olosz Gergely si Klarik Laszlo.

In judetul Mures, Borbely Laszlo si Kelemen Attila au obtinut peste 50 la suta la Camera Deputatilor, iar la Senat - Marko Bela.

In judetul Bihor, la Camera Deputatilor a fost ales direct Cseke Attila, iar in Satu Mare, la Senat - Pataki Csaba, au precizat sursele citate.

Citeste si:
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Paznicul Constituției și judecata cu dublă măsură
Citim deseori în presă că partidele de dreapta nu au reușit să aibă o Curte Constituțională care să le fie „favorabilă“. Curtea Constituțională a României este din nou în...
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Marcel Boloș, numit ministru al Cercetării. Klaus Iohannis a semnat decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, 28 ianuarie, decretul privind numirea lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a informat...
Comentarii
memorex
rank 1
prietenul frunda a luat mumu