Rezultate alegeri parlamentare 2012: Udrea: Sunt deputat pentru urmatorii patru ani

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 00:15
6561 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Udrea: Sunt deputat pentru urmatorii patru ani

Fostul ministru Elena Udrea a declarat ca este deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani.

Elena Udrea a declarat, duminica noaptea, la Roman, ca acest colegiu, in care a candidat, "nu s-a inchis" si ca va fi deputat inca patru ani.

Conform Elenei Udrea, contracandidatul sau de la USL a obtinut aproape 13.000 de voturi, in timp ce ea a obtinut aproximativ 12.000 din voturi.

"Sunt deputat de Roman si Ion Creanga pentru urmatorii patru ani", a sustinut Udrea.

Din partea USL, in acest colegiu a candidat Liviu Bratescu. Liviu Bratescu a declarat la Antena 3, ca are 48,9% pana acum.

Bratescu putea castiga mandatul in doua cazuri: daca lua 50% plus 1 si daca USL scotea un scor bun pe judet, astfel incat sa obtina prima electorala care i-ar permite ca intr-un colegiu sa-si desemneze candidatul, desi ARD a obtinut la randu-i mandatul (e vorba de posibilitatea legala ca un colegiu sa aiba doi castigatori, n.r.).

Elena Udrea sustine ca a castigat mandatul de deputat de Roman, desi a fost clasata pe locul doi, deoarece Liviu Bratescu nu a reusit sa faca 50% plus 1, iar ARD a avut un scor suficient de mare la nivel judetean care a permis ca mandatul sa-i fie alocat ei.

USL Neamt a castigat 7 din cele 8 colegii

USL Neamt a castigat 7 dintre cele 8 colegii de deputati din judet si toate cele 3 colegii de senatori, potrivit unei numaratori paralele efectuate de candidatii USL, informeaza Agerpres.

Astfel, Catalin Dragusanu (colegiul 1), Vlad Marcoci (colegiul 2), Liviu Harbuz (colegiul 3), Ioan Munteanu (colegiul 5), Dorinel Ursarescu (colegiul 6), Ionel Arsene (colegiul 7) si Marian Enache (colegiul 8) sunt cei sapte deputati ai USL.

La senat, Eugen Tapu Nazare, Ioan Chelaru si Liviu Bumbu de la USL au castigat colegiile cu peste 50 la suta.

PP-DD Neamt a obtinut, potrivit numaratorii paralele, coeficient pentru un mandat de deputat. Acesta ii va reveni presedintelui filialei, Mihai Farcasanu, in colegiul 8, acesta fiind candidatul PP-DD cu numarul cel mai mare de voturi.

ARD Neamt ramane de asemenea cu un singur mandat de deputat.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...