Rezultate alegeri parlamentare 2012: Vezi cate mandate a castigat fiecare partid

Luni, 10 Decembrie 2012, ora 22:04
8145 citiri
Rezultate alegeri parlamentare 2012: Vezi cate mandate a castigat fiecare partid
Foto: Antena 3

Premierul si co-presedintele USL, Victor Ponta, a anuntat, luni seara, cate mandate a castigat fiecare partid in urma alegerilor parlamentare de duminica.

Astfel, conform rezultatelor partiale ale Biroului Electoral Central, PSD si UNPR au obtinut 221 de mandate, PNL - 147, PC - 21, ARD - 80 si PP-DD - 68. Aceste cifre au fost enuntate de Victor Ponta la Antena 3.

Rezultate partiale alegeri parlamentare 2012: USL castiga detasat, la ARD se cer demisii

"Grupul parlamentar PSD, care include si UNPR, pentru ca noi de altfel vom fuziona, deci grupul social-democrat are 221 de parlamentari. Sunt foarte mandru, pentru ca este cel mai bun rezultat din istoria PSD", a spus Ponta. El a adaugat ca PNL va avea 147 senatori si deputati, la fel "cel mai bun rezultat din istoria PNL", in timp ce PC va avea grup separat, cu 21 de mandate.

Victor Ponta a mai mentionat ca "UDMR are 27 de parlamentari, in timp ce ARD are doar 80 de mandate. "PP-DD, din pacate, are 68 de parlamentari. Din fericire, Dan Diaconescu nu face parte dintre ei. Era o rusine ingrozitoare pentru Targu Jiu ca un asemenea personaj sa fie parlamentar de Targu Jiu", a mai spus co-presedintele USL.

Intrebat daca are garantia ca el va fi numit prim ministru, Ponta a raspuns ca are garantia ca nu va fi alt prim ministu. "Alt guvern n-are cum sa treaca, la aceasta majoritate", a argumentat Ponta.

Antonescu demonteaza doua mituri

Colegul sau de alianta, presedintele PNL Crin Antonescu, a tinut sa demonteze, la acelasi post de televiziune, doua idei vehiculate in timpul campaniei electorale.

"Noi am fost acuzati ca facem un fel de blat. Oamenii care au candidat din partea USL nu sunt si nu erau niste nume foarte cunoscute marelui public din Romania, ei activau la nivel local. Noi doar am contrapus niste oameni care se bat si care au castigat si daca n-au obtinut mandatul, au castigat colegiul", a precizat co-presedintele USL.

"Iar a doua mare diversiune pe care vreau s-o demontez este ca PDL, Basescu si apoi ARD au raspandit ideea ca Ardealul este portocaliu si ca nu voteaza USL, ca este parte pro-europeana si ca atare PDL-ista. Datele arata ca toate colegiile din Ardeal, Banat si Crisana au fost castigate de USL, cu exceptia celor castigate de UDMR", a completat Crin Antonescu.

Potrivit rezultatelor partiale anuntate de Biroul Electoral Central, la ora 18:00, USL ar obtine peste 58,61% din voturi la Camera Deputatilor si peste 60,07% la Senat, in timp ce ARD ar fi primit 16,52%, respectiv 16,72%.

Citește și:
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Mamele care cresc mai mulți copii vor primi o indemnizație mai mare. Gabriela Firea: ”Reparăm o nedreptate care se face de ani de zile”
Guvernul a aprobat marţi, 29 noiembrie, majorarea cu 50% a indemnizaţiei de creştere a copilului pentru mamele de gemeni, tripleţi sau multipleţi, a anunțat Ministrul Familiei, Gabriela...
Răsplata după pseudomunca de la Secția Specială. Adina Florea a ieșit la pensie prin decret semnat de Klaus Iohannis
Răsplata după pseudomunca de la Secția Specială. Adina Florea a ieșit la pensie prin decret semnat de Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi, 29 noiembrie, decretele de eliberare din funcţie a 36 de magistraţi, între care Adina Florea - inspector judiciar la Inspecţia Judiciară - şi de...