Un turnator de ieri, prezent din nou in viitorul politic al Romaniei (Opinii)

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 07:59
17360 citiri
Un turnator de ieri, prezent din nou in viitorul politic al Romaniei (Opinii)

In nemarginitu-i nesat de putere pe toate fronturile, USL a uitat sau mai degraba n-a vrut sa faca ordine si curatenie in listele distributiei propuse pentru alegerile de curand castigate. Mai exact, nu si-a aruncat din nacela lestul reprezentand cozile de topor ale damnatei Securitati.

La pronosticurile hiperfavorabile sosite dinspre toate sondajele de opinie si-ar fi putut permite o astfel de asanare, in primul rand morala. O eventuala depunctare la scorul final cu un banal procentaj de zero urmat de virgula insemna mai nimic. Dar ar fi castigat infinit mai mult la capitolele imagine si bunavointa.

PSD se detaseaza net in aceasta permisiva atitudine. Ateul "patriarh" al manastirii adapostitoare de tartori securisti si minidracestile lor unelte (informatori, colaboratori) a fost nimeni altul decat inaintestatatorul de ctitorie FSN-ista, Ion Iliescu. Secondat indeaproape de gruparea politica Romania Mare. Aici s-au aflat cei mai aprigi contestatari ai legii lustratiei.

Intr-o abordare la fel de radicala precum cea utilizata de centurionii fostei politii politice, pentru mine nu exista si nu au existat securisti cumsecade. Fiecare epolet acoperit sau la vedere a detinut un rol miselesc. Acela de a sugruma primul si cel mai valoros dat al vietii: libertatea umana.

O intrebare, recunosc puerila, al carei raspuns comporta o stare de fapt urmata de un noian de epitete si invective se refera la cel putin un caz: Florin Costin Paslaru, din Galati. Cum a reusit un asemenea ins sa obtina un al doilea mandat in Camera Deputatilor?

Delator de anvergura, cu acte in regula intre 1980-1987, zelos autor al unui numar impresionant de rapoarte catre fosta Securitate (63). Prin intermediul carora, aproape lunar, si-a "dat in gat" colegi, cunostinte, prieteni, distrugandu-le cariere ori schimbandu-le dramatic cursul vietii unora dintre ei.

Abominabilele "extemporale" erau date din proprie initiativa si cu o frecventa considerabila, dupa cum se vede. Fapt ce i-a adus promovarea de la treapta de colaborator la cea de informator. Despre prolificul turnator si-a spus cuvantul insasi Justitia: "Notele sale informative au adus atingere libertatilor fundamentale ale omului".

Nu trebuie omis un alt important aspect. Proaspatul re-deputat a comis si infractiunea de fals in declaratii, ocolind in mai multe randuri adevarul impus prin lege asupra josnicului sau trecut. Aproape ca nu mai conteaza incompatibilitatea galateanului probata indubitabil de catre ANI.

Apoi, sponsorul PSD, fost secretar al Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor in trecuta legislatura, si-a angajat fiul (Alexandru) in propriul birou parlamentar. Vreme de aproximativ trei ani, odrasla a fost platita, fireste, din banul public.

Vila, apartament, automobile, teren etc. fac parte din recuzita obisnuita a unui demnitar care se respecta. Nu si respectat. Ca o ironie desantata, pe bannerele si afisele electorale din recenta campanie, chipul cu suras angelic al personajului mentionat era incadrat de urmatorul slogan: "Aproape de oameni, impreuna cu ei".

Nici ca se putea alege un text mai asortat cu trecutul insidios al lui Paslaru. Acesta s-a aflat mereu in proximitatea victimelor delatoriilor sale scabroase, alaturi de bratul gatuitor al defunctului regim totalitar.

Acum, zarurile au fost aruncate. A cata oara? USL si-a vazut sacii in car. Nu stiu ce-ar mai putea face cu desagile intesate de reminiscentele pe care restul tarilor europene le-a directionat catre fosele septice ale istoriei.

La noi, ramasitele sunt la numar, strang voturi, conduc tara, prospera si ne dau cu tifla. Nu am stire daca se mai gaseste altundeva sol mai fertil pentru palamidele din soiul amintit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Paslaru deputat Galati Securitate, #Paslaru colaborator Securitate reales , #rezultate alegeri parlamentare 2012