USL Arad contesta mandatul obtinut de Traian Igas

Miercuri, 12 Decembrie 2012, ora 14:43
3036 citiri
USL Arad contesta mandatul obtinut de Traian Igas

USL Arad a depus la Biroul Electoral Central (BEC) o contestatie referitoare la modul in care a fost facuta redistribuirea mandatelor pentru Senat in judet, reprezentantii formatiunii afirmand ca mandatul lui Traian Igas (ARD) ar fi trebuit sa-i revina lui Dorel Popa (USL).

Presedintele PSD Arad, Dorel Caprar, co-presedinte al USL in judet, a declarat ca a fost depusa o contestatie la BEC privind atribuirea mandatelor pentru Senat la redistribuiri, intrucat ARD, cu 30 la suta din voturi in judet, a obtinut doua mandate, iar USL, cu 47 la suta, doar un mandat, cel castigat direct, cu peste 50 la suta din voturi.

Conform lui Caprar, simularea facuta in partid a aratat ca mandatul obtinut de fostul ministru Traian Igas (ARD) ar fi trebuit atribuit, de fapt, lui Dorel Popa (USL).

Rezultate alegeri parlamentare Arad 2012

Potrivit sursei citate, dupa ce Ioan Cristina (USL) a obtinut mandatul de senator direct, la redistribuire prima formatiune care urma sa primeasca mandat era ARD, in timp ce urmatorul mandat ar fi revenit USL.

Dorel Popa, candidatul caruia, potrivit USL, i-ar fi revenit al treilea mandat de senator, a declarat ca BEC "trebuie sa clarifice de ce ARD a obtinut la redistribuiri doua mandate de senator".

"Daca prima redistribuire a revenit ARD, respectiv lui Mihai Razvan Ungureanu, care avea mai multe voturi, a doua trebuia USL, respectiv subsemnatului, insa mandatul a fost atribuit tot ARD, lui Traian Igas. Este nefiresc sa aiba ARD, cu 30 la suta voturi in judet, doi senatori, iar USL doar unul, desi a obtinut 47 la suta. Unde sunt cele peste 40.000 de voturi obtinute de subsemnatul impreuna cu Ovidiu Marian?", a declarat Popa.

Conform USL Arad, BEC ar urma sa analizeze miercuri contestatia.

Potrivit Biroului Electoral Judetean Arad, in urma scrutinului de duminica fostul premier Mihai Razvan Ungureanu si fostul ministru de Interne Traian Igas au intrat in Senat, iar fostul ministru al Muncii Claudia Boghicevici a obtinut un nou mandat de deputat, in timp ce presedintele Noua Republica, Mihail Neamtu, a ratat intrarea in Parlament.

Citeste si:
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Cum arată noul sistem de apărare de tip sol-aer desfășurat de Franța în România VIDEO
Franţa a desfăşurat în România, unde este naţiune-cadru a forţelor NATO, un sistem de apărare de tip sol-aer de ultimă generaţie, din cauza unor ameninţări ale Războiului rus din...
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Cine a venit cu ideea impozitului progresiv în PSD. Fost sfetnic al lui Dragnea, conduce din umbră Ministerul de Finanțe - SURSE
Schimbarea sistemului fiscal de la cotă unică la impozit progresiv a fost asumată de liderul PSD Marcel Ciolacu, însă a fost gândită de economistul Cristian Socol, susțin surse politice...