Lista parlamentarilor sub 30 de ani: Cine sunt si de unde provin cei mai tineri deputati

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 14:01
22877 citiri
Lista parlamentarilor sub 30 de ani: Cine sunt si de unde provin cei mai tineri deputati
Foto: Ziare.com

Jumatate dintre parlamentarii alesi in 2012 nu au mai candidat la alegerile din acest an, iar in Parlament au intrat foarte multe figuri noi, printre care si oameni foarte tineri.

Ziare.com va prezinta tinerii care nu au implinit inca 30 de ani, dar vor fi deputati.

Printre acestia se numara si primii doi parlamentari din istoria postedecembrista, care nu erau nascuti la Revolutie - unul din PNL si celalalt din PSD.

Cel mai tanar deputat va fi Mara Mares, care are doar 24 de ani, cu unul mai mult decat varsta minima legala pentru a ajunge in Camera Deputatilor. Mara Mares a deschis lista PNL la Camera Deputatilor in judetul Brasov.

Tanara a plecat la studii in Marea Britanie la 16 ani, intai la colegiul St. Clare's din Oxford, apoi la King's College London, dupa care cate un an la stiinte politice in Madrid si master la University College of London.

Citeste un interviu pe care Mara Mares l-a acordat Ziare.com, inainte de alegeri

Urmeaza Andrei Pop, care a candidat pe lista PSD pentru Camera Deputatilor in judetul Ialomita si, la 25 de ani, a reusit sa obtina un mandat de parlamentar. Pop a fost pe locul 2 pe lista, este economist de profesie si activeaza in prezent ca director comercial.

Gura Ialomitei scrie ca Andrei Pop lucreaza de la 19 ani, la o firma de productii confectii metalice.

Tot din PSD se remarca si Corina Bogaciu, care la doar 27 de ani a deschis lista PSD Ilfov pentru Camera Deputatilor. Presa a scris in ultimele zile ca aceasta este nepoata primarului din Voluntari, Florentin Pandele. De profesie tot economist, Bogaciu este director de marketing, potrivit listei de candidati de pe site-ul BEC.

Tanara a absolvit Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" din Bucuresti, in anul 2008, cu media la Bacalaureat 7,68, desi a luat 5,35 la proba de Limba si Literatura Romana. Si, desi initial se stia ca ar avea doar studii medii, ulterior au aparut stiri ca aceasta a obtinut si o diploma de licenta in Management, in anul 2014, la Universitatea Hyperion.

Potrivit declaratiei sale de avere, si-a cumparat in anul 2010, la 21 de ani, o locuinta de 244 de metri patrati in Voluntari. In plus, anul trecut a lucrat la firma parintilor sai, iar tatal sau, Ion Bogaciu, este consilier local in Voluntari si varul lui Florentin Pandele.

Urmeaza liberalul Robert Sighiartau, care la 27 de ani a reusit sa ajunga pentru prima oara in Camera Deputatilor. Este cu doar 3 zile mai mare decat colega de la PSD si a deschis lista PNL pentru Camera Deputatilor in Bistrita Nasaud.

Sighiartau este general manager la Mondial Motors Bistrita, are profesia de economist, si este cel mai tanar presedinte de filiala liberala. A absolvit Facultatea de Studii Europene din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, a fost membru PDL, iar din 2012 a fost consilier judetean.

Citeste un interviu pe care Robert Sighiartau l-a acordat Ziare.com, inainte de alegeri

De altfel, acesti patru noi deputati sunt cei care vor conduce lucrarile Camerei, alaturi de cel care va fi cel mai in varsta deputat, pana la alegerea Biroului Permanent, scrie Mediafax.

La 28 de ani, si Mara Calista se numara printre cei mai tineri deputati ai noii Legislaturi. Aceasta a deschis lista pentru Camera Deputatilor in judetul Teleorman si a fost consiliera premierului Dacian Ciolos. De asemenea, a studiat la SNSPA.

Citeste un interviu pe care Mara Calista l-a acordat Ziare.com, inainte de alegeri

Tot din PNL face parte si Pavel Popescu, in varsta de 29 de ani. Este unul dintre cei care s-au implicat in rezolvarea situatiei ranitilor de dupa tragedia din Colectiv. Este economist, originar din Timisoara, si a trait in ultimii 5 ani in Oslo. A ocupat pozitia a treia pe lista PNL la Camera Deputatilor in judetul Timis.

Citeste un interviu pe care Pavel Popescu l-a acordat Ziare.com, inainte de alegeri

Tot 29 de ani are si Razvan Prisca, avocat care a candidat pe lista PNL in judetul Prahova, fiind pe pozitia a doua. Unul dintre obiectivele sale in calitate de deputat este sa modifice Constitutia, privind imunitatea parlamentara.

Citeste un interviu pe care Razvan Prisca l-a acordat Ziare.com, inainte de alegeri

Aceeasi varsta a implinit-o in aceasta luna si Iulian Bulai, care a fost primul pe lista USR in judetul Neamt. Iulian Bulai este licentiat in arte vizuale la Academia Nationala de Arte din Oslo si Universitatea din Lisabona. A absolvit primul master in arte vizuale la Academia Nationala de Arte din Oslo si China Central Academy of Fine Arts din Beijing, urmand apoi cursurile de master in global governance si diplomatie culturala cu specializarea in relatii internationale la Institutul de Diplomatie Culturala din Berlin si Universitatea din Siena.

Iata care sunt articolele scrise de Iulian Bulai la rubrica Invitatii Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Trei sferturi dintre români intenționează să voteze la europarlamentare. Cum este văzută UE din România
Trei sferturi dintre români intenționează să voteze la europarlamentare. Cum este văzută UE din România
România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia, ajungând la 74%, ceea ce reprezintă nu mai puţin de 19...
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Republica Moldova se pregătește pentru alegeri prezidențiale și referendum pentru aderarea la Uniunea Europeană
Alegerile prezidenţiale şi referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană (UE), iniţiat de şefa statului, Maia Sandu, vor fi organizate în aceeaşi zi, pe 20 octombrie 2024, a anunţat...
#cei mai tineri deputati, #cei mai tineri parlamentari, #cei mai tineri candidati parlamentare, #cei mai tineri Parlament , #rezultate alegeri parlamentare 2016