Raluca Pruna, despre rezultatul alegerilor: Nu impartasesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 07:38
7092 citiri
Raluca Pruna, despre rezultatul alegerilor: Nu impartasesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu
Foto: Facebook/Raluca Alexandra Pruna

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, spune ca nu impartaseste pesimismul "din jur" cu privire la rezultatul alegerilor parlamentare, precizand ca nu este o zi de doliu.

Potrivit acesteia, rezultatul reflecta ceea ce vor alegatorii.

"Va multumesc foarte mult pentru sustinere in tot acest an greu, dens si interesant. Celor care m-ati sustinut, celor care m-ati criticat si de la care am invatat ceva, chiar si celor care m-ati injurat pentru ca si voi sunteti din cetate. Nu impartasesc pesimismul din jur. Nu e o zi de doliu, este o zi in care alegeri organizate corect au dat un rezultat care reflecta ceea ce vor alegatorii.

Mai sunt multi, cei mai multi, care nu au votat: de lehamite, din cauza unor standarde care ii fac sa reclame perfectiune in politica sau pur si simplu din indiferenta. Pe acestia sper ca, intr-o zi, sa ii putem convinge sa voteze. A vota este esenta cetateniei active. A sta pe margine, chibit, pentru ca apoi sa critici superior si spui ca nu esti responsabil de rezultat mi se pare o lasitate", a scris Raluca Pruna, luni, pe contul de Facebook.

Vezi care sunt cele mai noi date despre rezultatele alegerilor parlamentare

Ea sustine ca s-a intors in Romania "cu multa dragoste pentru tara", "din patriotism" si spune ca nu va "tacea" dupa ce isi incheie mandatul de ministru.

"Am primit enorm in acest an: mi-am reintalnit profesorii din facultate, am cunoscut scriitori, creatori care au contribuit la formarea mea, profesionisti din multe domenii care fac ca tara noastra sa mearga mai departe. Am cunoscut oameni care m-au ajutat enorm sa duc acest mandat. Pentru toti acestia am incercat sa dau - in timp scurt, in conditii politice destul de vitrege - tot ce am putut mai bine. Onest si neprefacut. Am si dezamagit uneori, fara indoiala, dar nu cu buna stiinta.

Am avut dezamagiri la fel de mari in acest mandat. Cea mai mare, cu ocazia primei mele motiuni, din partea unei senatoare. De la tribuna Parlamentului, m-a intrebat retoric de ce am venit in Romania si mi-a cerut sa nu spun 'din patriotism', pentru ca nu crede asta. Nu am raspuns atunci. A ajuns demagogic sa spui ca esti patriot. Va spun acum ca exact de asta am venit. Si exact din acelasi motiv nu voi tacea dupa ce imi termin mandatul. Cred ca Romania, asa cum o cunosc eu, poate si merita mult mai mult", a mai scris Raluca Pruna.

Ministrul Justitiei promite ca, inainte sa isi incheie mandatul, va publica bilantul "acestui an extraordinar, care e numai inceputul, cu implinirile si neimplinirile lui".

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....