Raluca Turcan spune ca PNL nu se lasa si vrea sa faca un guvern de dreapta

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 16:57
17129 citiri
Raluca Turcan spune ca PNL nu se lasa si vrea sa faca un guvern de dreapta
Foto: Facebook/Raluca Turcan

Presedintele intermar al PNL, Raluca Turcan a declarat, sambata, la Sibiu, ca formatiunea sa continua efortul pentru a obtine un guvern de dreapta, ea aratand ca liberalii au datoria sa incerce si ca au existat discutii politice informale.

Raluca Turcan a fost intrebata, sambata, la Sibiu, dupa ceremonia inmanarii mandatelor de parlamentari pentru cei noua senatori si deputati din judet, daca mai exista vreo sansa pentru formarea unui guvern de dreapta.

"Oamenii au nevoie de dezvoltare, de bunastare si, pentru a obtine lucrul acesta, au nevoie de o guvernare responsabila. Din nefericire, programul economic al PSD nu este sustenabil, ascunde in spate cresteri de taxe si impozite. Programul economic al PSD nu poate sa aduca acea bunastare pe care oamenii o asteapta si acea dezvoltare de care avem nevoie. Asadar, cred ca avem acea datorie sa oferim Romaniei un program de guvernare de dreapta, un program sustenabil, care sa uneasca si oamenii si ideile si proiectele pentru ca Romania sa aiba o sansa de a se dezvolta in mod sustenabil", a raspuns Raluca Turcan.

Liderul interimar al PNL a adaugat ca liberalii respecta votul primit de PSD, dar ca nu poate fi ignorat absenteismul precum si faptul ca "matematic" exista posibilitatea formarii unei forte de dreapta in Parlament.

Intrebata daca necogierile pentru formarea unui guvern de dreapta continua, Turcan a raspuns ca liberalii au datoria sa incerce.

"Continuam efortul pentru a obtine un guvern de dreapta. Este un efort, un proces de negociere si avem aceasta datorie sa incercam. Atata timp cat nu crezi in solutiile pe care cineva le propune pentru oameni, ai aceasta datorie, pentru oameni, sa incerci continuarea, chiar daca pare greu, chiar daca exista tot felul de intoxicari in spatiul public".

Turcan a catalogat drept "intoxicari" informatiile potrivit carora i s-ar fi propus lui Calin Popescu Tariceanu sefia PNL.

Aceasta a mai precizat, raspunzand unei intrebari, ca "au fost discutii cu toate partidele, discutii informale, nu s-au promis functii".

"Pur si simplu incercam sa adunam oamenii in jurul unui scop comun, acela de a da oamenilor o guvernare, sanatoasa, solida", a incheiat Turcan.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...