USR spera la 43 de locuri in Parlament si nu crede ca Dragnea va fi premier

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 12:36
14471 citiri
USR spera la 43 de locuri in Parlament si nu crede ca Dragnea va fi premier
Foto: Facebook/Nicusor Dan

Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR) Nicusor Dan spera ca partidul sau sa obtina 43 de locuri in Parlament si sustine ca Liviu Dragnea nu are cum sa fie premier, oricat si-ar dori PSD, pentru ca vorbim, totusi, despre un condamnat penal.

"Atat domnul Dragnea a spus ca nu vor modifica legea care interzice persoanelor condamnate penal sa fie ministri sau prim-ministri, presedintele Iohannis a spus ca nu va nominaliza un prim-ministru condamnat penal", a declarat Nicusor Dan, luni, intr-o conferinta de presa.

La randul sau, fostul ministru Cristian Ghinea a continuat spunand ca "un prim-ministru condamnat penal ar duce la o izolare a Romaniei fata de partenerii nostri occidentali".

Iata rezultatele la alegerile parlamentare si primele declaratii ale lui Nicusor Dan dupa aflarea exit poll-urilor

Ciolos ar fi o persoana foarte importanta in USR

In ceea ce il priveste pe Dacian Ciolos, usile USR sunt deschise pentru el, a reiterat Nicusor Dan.

Intrebat daca premierul ar fi un simplu membru sau ar primi o functie de conducere, Nicusor Dan a explicat ca sefii partidului sunt alesi de congres, insa, daca Ciolos "intra in USR, va fi o persoana foarte importanta".

Fostul ministru al Fondurilor Europene a mai precizat ca, in cateva mari centre universitare, "USR a facut o figura frumoasa" la alegeri, enumerand judetele in care Uniunea a obtinut un scor bun, si anume Cluj, Brasov, Sibiu si Iasi.

Insa USR s-a descurat destul de bine si in judete industriale precum Galati, Constanta sau Maramures, a adaugat Ghinea.

Acesta a spus ca, in urma redistribuirii, USR se astepta sa aiba in Legislativ 43 de oameni, care vor forma "cel mai activ grup parlamentar".

"Grupul parlamentar al USR are in componenta niste oameni extraordinari care chiar vor schimba modul in care functioneaza Parlamentul. Cred ca acest grup de 43 de parlamentari va fi cel mai activ grup din Parlament si, oricine face Guvernul, vom demonstra ca a meritat ca cei care ne-au votat sa aiba incredere in noi", a spus Ghinea.

Se vor face si mai multe pentru Bucuresti

Nicusor Dan a recunoscut faptul ca unii dintre parlamentarii USR vor fi dintre consilierii din tara, inclusiv din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Insa asta nu inseamna ca acestia ii vor parasi pe bucuresteni, a subliniat Nicusor Dan, care a explicat ca se pot face mult mai multe pentru Capitala de la nivel central decat de la nivel local.

Un exemplu este centura Capitalei, care "tine in mica masura de activitatea in CGMB, ea depinde foarte mult de Guvern si de alocarea de fonduri".

"Deci sunt lucruri pe care continuam sa le facem pentru bucuresteni si va asigur ca deputatii si senatorii nostri de Bucuresti se vor ocupa in mare masura si de problemele pe care Bucurestiul le are", a aratat liderul USR.

Nicusor Dan a mai spus ca USR respecta alegerea romanilor, care "au votat pentru un trai mai bun, salarii mai mari si taxe mai mici", dupa cum a promis seful PSD, Liviu Dragnea.

"Romanii au considerat ca partidele pe care le-au votat vor fi capabile sa realizeze aceste asteptari. Noi, pe chestiuni pozitive, care sa imbunatateasca viata romanilor, vom colabora in mod pozitiv cu urmatorul guvern.

Daca, insa, cum din pacate se intampla la Bucuresti, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autoritatilor publice, pentru un atac asupra statului de drept - asa cum, de exemplu, legea amnistiei penale si fiscale a fost vehiculata in campania electora - USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are", a punctat Nicusor Dan.

"Vom face opozitie, opozitie in favoarea cetatenilor, vom discuta pe orice proiect util pentru ei, dar vom fi intransigenti la orice act de coruptie si abuz", a continuat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#USR 43 locuri Parlament, #Nicusor Dan Dragnea premier , #rezultate alegeri parlamentare 2016