Ziare.com

CCR a validat rezultatele alegerilor. 10 contestatii au fost respinse

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 14:48

   

CCR a validat rezultatele alegerilor. 10 contestatii au fost respinse
Curtea Constitutionala a validat, joi, rezultatul primului tur ale alegerilor prezidentiale, care s-a desfasurat in 10 noiembrie.

Judecatorii constitutionali au constatat ca niciun candidat nu a obtinut peste 9,1 milioane de voturi, asa ca va fi organizat al doilea tur de scrutin.

"In ziua de 15 noiembrie 2019, plenul Curtii Constitutionale (...) a examinat Procesul-verbal privind rezultatul votarii pentru alegerea Presedintelui Romaniei din 10 noiembrie 2019, intocmit de Biroul Electoral Central la data de 14 noiembrie 2019, impreuna cu procesele-verbale de consemnare si centralizare a rezultatelor votarii intocmite de birourile electorale judetene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, birourile electorale pentru votul prin corespondenta si birourile electorale ale sectiilor de votare", a transmis, vineri, Curtea Constitutionala, printr-un comunicat de presa.

Cu unanimitate de voturi, judecatorii constitutionali "confirma si valideaza rezultatul alegerilor pentru functia de Presedinte al Romaniei din primul tur de scrutin de la data de 10 noiembrie 2019".

Astfel, potrivit deciziei CCR:
- numarul total al alegatorilor inscrisi in listele electorale permanente: 18.286.865;

- numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne: 9.359.673;
- numarul total al voturilor valabil exprimate: 9.216.515;
- numarul total al voturilor nule: 142.961.

"Se va organiza al doilea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei in ziua de duminica, 24 noiembrie 2019, la care vor participa domnul Klaus-Werner Iohannis si doamna Vasilica-Viorica Dancila, in aceasta ordine", a mai transmis CCR.

De asemenea, CCR a anuntat ca, in perioada 5 -15 noiembrie 2019, plenul a solutionat zece contestatii, dintre care sase avand ca obiect anularea alegerilor prezidentiale din 2019.

Curtea Constitutionala a pronuntat zece hotarari de respingere a contestatiilor formulate, dintre care opt ca inadmisibile si doua ca tardive.

Biroul Electoral Central a anuntat, joi, rezultatele finale ale primului tur al alegerilor prezidentiale, dupa ce au fost centralizate toate voturile atat din tara, cat si din strainatate.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre CCR validat rezultate prezidentiale
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3145 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor