Dan Barna anunta prioritatea zero pentru USR dupa alegerile prezidentiale

Duminica, 24 Noiembrie 2019, ora 23:00
8715 citiri
Dan Barna anunta prioritatea zero pentru USR dupa alegerile prezidentiale
Foto: Facebook/ Dan Barna

Liderul USR Dan Barna a anuntat ca prioritatea zero pentru partidul pe care il reprezinta este schimbarea legislatiei in asa fel incat primarii sa fie alesi in doua tururi.

In opinia lui Barna, daca acest pas nu va fi facut, va fi foarte greu ca PSD sa piarda si la alegerile locale.

"Primari in doua tururi este prioritate zero pentru ca altfel ramanem cu primari PSD! Daca vrem ca Romania sa se schimbe, trebuie sa alegem primarii in doua tururi, sa avem oameni de calitate si la nivel local. Altfel nu avem nicio sansa! Apoi, anticipatele sunt pasul urmator necesar pentru a nu da timp intaririi PSD-ului", a spus Barna la Realitatea TV.

Totodata, Barna a salutat victoria lui Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale si a spus ca "este momentul sa trimitem PSD in istorie". Totodata, a precizat care sunt asteptarile pe care le are de la presedintele Romaniei.

"Il felicit pe Klaus Iohannis, ii felicit pe romanii de acasa si din Diaspora pentru mobilizarea extraordinara. Este victoria romanilor care-si doresc o tara moderna si democratica. Este rezultatul luptei incepute in ianuarie 2017, in strada, care a continuat in 10 august, impotriva regimului penalilor.

Astept de la presedintele Klaus Iohannis sa fie mai implicat decat a fost in primul mandat si sa inceapa imediat discutiile cu partidele politice pentru declansarea alegerilor anticipate. Este momentul sa trimitem PSD in istorie", a scris pe Facebook Dan Barna.

Totodata, acesta a mentionat ca Iohannis "trebuie sa dea un semnal si pentru sustinerea alegerilor locale in doua tururi".

"Este o datorie si o urgenta sa asiguram corecta reprezentare a romanilor din diaspora in Parlamentul Romaniei si o putem face chiar saptamana aceasta printr-un vot dat legii depusa in urma cu un an in Parlament.

Presedintele Romaniei trebuie sa dea un semnal si pentru sustinerea alegerilor locale in doua tururi pentru a indeparta baronii PSD, sursa puterii acestui partid retrograd si clientelar.

Victoria de astazi este sfarsitul regimului Dragnea si un inceput pentru schimbarea profunda a Romaniei in tara la care visam. Alianta USR PLUS continua lupta!", a mai sustinut Dan Barna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Barna sfarsit regim Dragnea, #Dan Barna PSD istorie , #rezultate prezidentiale 2019