Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Studentii stau la coada la Iasi sa voteze: Nu poti tanji la schimbare daca nu schimbi tu ceva

Duminica, 10 Noiembrie 2019, ora 17:15
3719 citiri
Studentii stau la coada la Iasi sa voteze: Nu poti tanji la schimbare daca nu schimbi tu ceva
Foto: Ziare.com Arhiva

Zeci de tineri sunt, in permanenta, la coada la sectia de vot numarul 158 din Iasi, la care sunt asteptati sa voteze studentii Universitatii Tehnice. Peste 650 de persoane si-au exprimat deja aici optiunea electorala, pe listele suplimentare.

Cele mai multe voturi pe listele suplimentare dintr-o sectie din judetul Iasi s-au inregistrat la Facultatea de Chimie, acolo unde sunt amplasate urnele pentru studentii din campusul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi. Inca de la orele pranzului se sta la rand la sectia de votare nr 158. Unii studenti spun ca asteptarea a durat chiar si mai bine de o ora.

"Pentru schimbare (n.r.-am votat). Pentru sistemul medical, in invatamant, in toate sistemele, pentru ca nu se mai poate. Am asteptat o ora si zece minute, destul de mult, se putea si mai bine, se putea o organizare mai buna", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ana Maria, una dintre tinerele care a votat la sectia 158.

"Am votat pentru schimbare. Cred ca nu ai dreptul sa tanjesti la schimbare daca nu schimbi in primul rand ceva la tine", a explicat Raul, un alt student.

"Am votat pentru umatorul presedinte ce va conduce tara in urmatorii 5 ani, 5 ani cruciali pentru a redobandi demnitatea romanilor", a spus un alt tanar prezent la sectia 158.

"Pentru o Romanie mai buna, pentru un viitor mai bun. Suntem tineri, avem viitorul inainte si speram la o schimbare majora. Merita (n.r.-cat am stat la rand), nu conteaza, mult, putin, merita pentru un viitor mai bun", a spus un student.

La sectia 158 sunt inscrise pe listele permanente 1.402 persoane, insa doar aproape 260 dintre ele s-au prezentat pana la aceasta ora la urne. Chiar si asa, prezenta la vot in aceasta sectie depaseste 65 de procente, datorita voturilor pe listele suplimentare. Peste 650 de cetateni cu drept de vot si-au exprimat optiunea electorala aici pe astfel de liste.

Alte sectii la care isi pot exercita dreptul la vot cei cu viza de flotant in Iasi, fie ca sunt elevi, fie studenti au fost deschise in zona campusurilor Universitatilor "Alexandru Ioan Cuza" si "Ion Ionescu de la Brad". La sectia de votare de la USAMV "Ion Ionescu de la Brad" au votat pe liste suplimentare peste 470 de persoane, la Colegiul "Negruzzi" mai bine de 500 de cetateni cu drept de vot, iar la Liceul "Grigore Moisil" putin peste 500 de persoane.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vot studenti Iasi coada , #rezultate prezidentiale 2019
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1