Alegeri europarlamentare 2014: Sondaje diferite, cifre diferite - cat a crescut PMP fata de PDL

Luni, 12 Mai 2014, ora 15:52
10477 citiri
Alegeri europarlamentare 2014: Sondaje diferite, cifre diferite - cat a crescut PMP fata de PDL
Foto: Adevarul

Partidul Miscarea Populara creste in preferintele electoratului, ajungand la 10,2%, aproape pe aceeasi treapta cu PDL, potrivit unui sondaj INSCOP. Alianta de guvernare PSD-UNPR-PC urca la un prag confortabil de 40%. Intr-un alt sondaj, de data asta al CSOP, PMP are 9% iar PSD 38%.

PSD a crescut cu 3 procente fata de luna aprilie, ajungand la 40,7%, PNL-ul ar fi votat, in acest moment, de 16,9% dintre romani, iar PDL scade de la un scor de 17,5%, intr-un sondaj anterior, la 11,3%, potrivit sondajului INSCOP realizat la comanda Adevarul.

PMP, partidul sprijinit de presedintele Traian Basescu, creste spectaculos, de la 4,6 la 10,2%.

PMP, mai tare ca PDL si mai aproape de PNL la alegeri - sondaj

Alegeri europarlamentare 2014: PSD-UNPR-PC ar obtine jumatate din mandate - sondaj CSCI

Pentru UDMR ar vota 5,2% dintre romanii intervievati, in timp ce Forta Civica, partidul lui Mihai Razvan Ungureanu, reprezinta optiunea a 5,1% respondenti. PRM nu ar trece pragul electoral, cu 2,8%, la fel nici PP-DD, cu 3,8%. Candidatul independent Mircea Diaconu ar obtine un scor de 1,2%.

Exista si un procent mare de nehotarati, 21,1%, dar si un numar de 10,9% dintre romani care sustin ca nu vor merge la vot. Alti 3% nu stiu sau nu raspund.

Cercetarea INSCOP Research a fost efectuata in perioada 1-7 mai, pe un esantion reprezentativ de 1.056 de persoane, la comanda Adevarul. Nu este precizata marja de eroare.

Alegerile europarlamentare bat la usa: Cati oameni merg la vot - Sondaj

Cifre diferite intr-un sondaj comandat de PDL

Potrivit unei alte cercetari realizate la comanda PDL de CSOP in luna aprilie, pe 1.055 de persoane, optiunile de vot ale populatiei ar arata astfel: 38% ar vota PSD-UNPR-PC, 16% ar vota PDL, 15% ar alege PNL, 9% ar vota PMP, UDMR ar fi votata de 6%, PP-DD 5% si PRM de 4%. Forta Civica, ce in sondajul INSCOP are 5,1%, la CSOP arata o intentie de vot de doar 2%.

A inceput campania pentru europarlamentare - mergeti la vot? Sondaj Ziare.com

Legat de realizarea promisiunilor asumate la investire, 20% dintre romanii intervievati cred ca Guvernul Ponta si-a tinut cuvantul, in timp ce 58% nu cred acest lucru.

In ceea ce priveste nivelul de satisfactie fata de activitatea Guvernului Ponta, 24% din respondentii CSOP sunt mai degraba multumiti, in timp de 75% sunt mai degraba nemultumiti. Aceeasi intrebare legata de activitatea presedintelui Basescu indica un procent de multumiti de 17%, nemultumiti sunt 78%.

Romanii sunt preocupati de locurile de munca (45%), coruptie (11%), pensii (6%), criza (6%), nivel de trai (5%) sau salarii (4%).

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#INSCOP sondaj crestere PMP, #INSCOP sondaj scadere PDL PNL, #INSCOP sondaj mai crestere PMP , #sondaj