Dan Voiculescu, rata de incredere de 23% - sondaj CCSB comandat de Antena 3

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 09:17
7809 citiri
Dan Voiculescu, rata de incredere de 23% - sondaj CCSB comandat de Antena 3

Scandalul Oltchim a afectat atat imaginea lui Dan Diaconescu si a partidului pe care il conduce, dar si a democrat-liberalilor, insa USL si Dan Voiculescu au castigat capital politic, conform unui sondaj de opinie.

Astfel, PDL si partidul patronului OTV au scazut cateva procente, in timp ce USL-ul si-a mentinut rata de incredere pe care o avea inaintea izbucnirii scandalului legat de privatizarea Oltchim, se arata intr-un studiu CCSB, comandat de Antena 3.

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri legislative, USL ar castiga cu 62%. Pe locul secund s-ar clasa PDL, cu 16 procente, fiind urmat de PP-DD, cu 12%.

Nicio alta formatiune politica nu ar mai trece pragul de 5%. UDMR ar obtine 4% din sufragii, PER - 3%, PRM - 2% si PNG - 1%.

In ceea ce priveste politicienii, edilul Capitalei, Sorin Oprescu, este fruntas in topul incredererii, cu un procent de 51%. Urmeaza premierul Ponta, cu 40%, in timp ce colegul sau de alianta, Crin Antonescu, ar obtine 37%.

Liberalul Calin Popescu Tariceanu, o prezenta noua in top, are o cota de incredere de 34%, fiind urmat de liderul PRM, Vadim Tudor, cu un procent de 26%.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu se bucura de o cota de incredere de 25%, mogulul de presa si fondatorul PC Dan Voiculescu - 23%, presedintele PDL Vasile Blaga - 23%, iar Dan Diaconescu - 19%.

Presedintele Traian Basescu are o cota de incredere de 18%, la egalitate cu fostul premier Emil Boc.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.003 de persoane, in perioada 27 septembrie - 4 octombrie.

Antonescu si Ponta au pierdut din increderea romanilor - Sondaj CSOP

Pe de alta parte, un alt sondaj publicat joi arata ca liderul PNL Crin Antonescu a scazut drastic la capitolul incredere, aflandu-se, in prezent, cu doar doua procente in fata presedintelui Traian Basescu.

Conform sondajului CSOP, Antonescu beneficiaza de increderea a 21% din cei chestionati, in scadere cu sapte puncte, in timp ce Basescu beneficiaza de o rata de incredere de 19%.

Aceeasi cercetare arata ca, la fel ca Antonescu, colegul sau de alianta, si Victor Ponta a scazut in sondaje. Daca atunci cand a preluat guvernarea avea un grad de incredere de 32%, in luna septembrie premierul a ajuns la 28%.

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a scazut un procent, ajungand la 20%, mai arata sondajul CSOP, iar nume precum Dan Voiculescu ori Calin Popescu Tariceanu nu apar in cercetare.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...