Oprescu - cel mai de incredere, Guvernul Ponta - cel mai competent - sondaj CSCI

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 14:33
7375 citiri
Oprescu - cel mai de incredere, Guvernul Ponta - cel mai competent - sondaj CSCI

Primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, este politicianul care se bucura de cea mai multa incredere, la nivel national, in timp ce Guvernul Ponta este vazut drept cel mai competent din ultimii 12 ani, se arata intr-un sondaj al CSCI dat publicitatii sambata.

Sondajul, realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic si preluat de Antena 3, arata faptul ca Oprescu se bucura de incredere multa si foarte multa in proportie de 56 la suta.

Edilul Capitalei este urmat de prim-ministrul Victor Ponta, cu o cota de incredere de 50 la suta, si de presedintele PNL Crin Antonescu, cotat la 46 la suta.

Pe urmtoarele patru locuri sunt situati reprezentantii Aliantei de Centru Dreapta si presedintele Traian Basescu.

Astfel, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, are o cota de incredere de 27 la suta, presedintele PDL Vasile Blaga are 24 la suta, presedintele Traian Basescu se situeaza la 22 la suta, in timp ce Elena Udrea se bucura de increderea a doar 13 la suta dintre cei care au raspuns sondajului.

In ceea ce priveste evaluarea guvernelor din ultimii 12 ani, Cabinetul Ponta a primit cele mai multe note cuprinse intre 8 si 10. Astfel, 42 la suta dintre respondenti au apreciat prestatia Guvernului Ponta, urmat de Cabinetul lui Calin Popescu Tariceanu, care a obtinut note mari in proportie de 40 la suta.

Guvernul Adrian Nastase are 33 la suta, cel al lui Mihai Razvan Ungureanu - 25 la suta, in timp ce Emil Boc a condus guverne care au primit in proportie de doar 16 la suta note intre 8 si 10.

Cand vine vorba despre intentia de vot pe partide, USL este pe primul loc, cu 63 la suta, PDL este pe locul doi - 18 la suta, in timp ce PP-DD ocupa pozitia a treia, cu 11 la suta din intentiile electoratului. UDMR si PRM nu reusesc sa stranga decat 4, respectiv 2 la suta din totalul intentiilor de vot exprimate.

Cum sunt vazuti Traian Basescu si referendumul pentru demiterea sa

92 la suta dintre cei intrebati au auzit de decizia CCR prin care rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui a fost invalidat, iar 62 la suta dintre cei intrebati considera ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia din functie, deoarece a avut 7,4 milioane de voturi impotriva sa.

Alti 34 la suta cred insa ca Basescu trebuie sa raman in functie, deoarece si cei care nu s-au prezentat la urne l-au sustinut de fapt pentru a-si pastra fotoliul de presedinte.

In ce priveste numarul de persoane cu drept de vot din Romania, mai mult de jumatate (56 la suta) dintre cei intrebati cred ca numarul acestora este in jurul a 15 milioane, in timp ce 29 la suta cred ca in Romania sunt mai degraba peste 18 milioane de alegatori.

Cand aud ca Traian Basescu s-a intors la Cotroceni si isi va duce mandatul pana la final, 58 la suta dintre intervievati se gandesc ca acesta se agata de scaun si de putere, iar 20 la suta cred ca seful statului doreste respectarea rezultatului referendumului, in timp ce 16 la suta considera ca presedintele vrea sa echilibreze influenta si puterea USL.

Nu in ultimul rand, 60 la suta dintre respondenti sunt de parere ca Traian Basescu se va lupta in continuare cu USL, in timp ce 34 la suta cred ca presedintele nu va mai provoca conflicte cu USL.

Sondajul a fost realizat in perioada 25 august - 5 septembrie 2012, pe un esantion de 1.100 de persoane, la nivel national. Marja de eroare este e plus/minus 3 la suta, la un nivel de probabilitate de 95 la suta.

F.N.

Citeste si:
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Amenzi de peste 4 milioane de lei ”încasate” de partide, pentru nereguli în finanțele proprii. Cine a primit cea mai mare sancțiune
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a publicat un raport cu sancțiunile pe care partidele politice din România le-au primit anul trecut ca urmare a neregulilor cu privire la cheltuielile...
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Dan Barna, despre incidentul în care a fost implicată o consilieră USR din Mogoșoaia: ”Nu ar fi fost posibil dacă hoții nu ar simți că au protecție politică”
Vicepreședintele USR Dan Barna a reacționat joi seară, 27 ianuarie, după ce o consilieră a partidului său din Mogoșoaia a fost agresată de ”colegii” de la PNL și PMP. În mesajul...