PDL, depasit de Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu - sondaj CSCI

Joi, 29 Martie 2012, ora 15:53
7353 citiri
PDL, depasit de Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu - sondaj CSCI
Foto: Arhiva

Un sondaj national realizat de CSCI arata ca USL ar castiga alegerile parlamentare cu 56%, in timp ce PDL este depasit de Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu.

Potrivit sondajului, citat de Romania TV, 14% dintre intervievati ar vota cu PPDD, in timp ce PDL ar obtine 13% dintre sufragii.

Urmatorul loc in optiunile electoratului pentru alegerile parlamentare il ocupa UDMR, cu 6%.

Totodata, releva sondajul, UNPR (2%) este depasit de partidul lui Gigi Becali, PNG, care ar obtine 5% dintre voturi.

"Noi acum, va spun eu sigur, avem 8,3%, ca sondajul asta are o marja de eroare de 3%. Noi suntem in crestere si in viitorul apropiat, in cateva luni, va fi un 1 in fata si in loc de 5%, vom aveam 15%", a comentat Gigi Becali.

Pe de alta parte, PDL pierde, conform cercetarii, doua fiefuri importante: Bistrita-Nasaud si Prahova.

Astfel, la alegerile locale, 58% dintre cei intervievati spun ca l-ar vota pentru sefia CJ Bistrita-Nasaud pe candidatul USL, Radu Moldovan. Candidatul PDL, Liviu Rusu, s-ar clasa pe a doua pozitie cu 20 de procente.

Totodata, la Primaria municipiului Bistrita ar castiga tot reprezentantul USL, Ovidiu Teodor Cretu, cu 66% din sufragii, in timp ce candidatul PDL, Ioan Nelu Botis, este creditat cu 8%.

In Prahova, candidatul USL, Mircea Cosma, ar fi votat la presedintia Consiliului Judetean de 68% dintre respondenti, iar candidatul PDL, Adrian Dobre, ar obtine 11% din sufragii.

In cursa pentru sefia Primariei Ploiesti, invingator ar iesi Iulian Badescu, de la USL, cu 50%, iar Andrei Volosevici - candidatul PDL - ar intruni 46% din voturi, mai arata cercetarea.

Sondajul a fost realizat in intervalul 28-29 martie si are o marja de eroare de +/-3%.

#PDL depasit Partidul Poporului, #sondaj PDL PPDD, #sondaj CSCI PDL USL , #sondaj