PNL, peste PSD-UNPR-PC, la parlamentare. Iohannis, cea mai mare incredere - Sondaj CSCI

Luni, 30 Martie 2015, ora 16:19
4786 citiri
PNL, peste PSD-UNPR-PC, la parlamentare. Iohannis, cea mai mare incredere - Sondaj CSCI

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Noul PNL (PNL+PDL) ar obtine 39% din voturi, iar Alianta PSD - UNPR - PC 37% din voturi, releva un sondaj CSCI.

Potrivit cercetarii sociologice, PLR ar obtine 6%, UDMR - 5%, partidul Monicai Macovei - 3%, PMP si PP-DD cate 2%, alt partid - 6%.

Romania se indreapta intr-o directie buna. Iohannis, cea mai mare incredere

Totodata, majoritatea romanilor crede ca Romania se indreapta intr-o directie buna, iar presedintele Klaus Iohannis este personalitatea care se bucura de cea mai mare incredere, mai arata sondajul CSCI.

Astfel, 59% dintre romani sunt de parere ca Romania se indreapta intr-o directie buna, 31% intr-o directie gresita, iar 10% nu stiu sau nu raspund.

Presedintele Klaus Iohannis se bucura de o incredere de 75% din partea romanilor, el fiind urmat de Sorin Oprescu cu 43% incredere, Victor Ponta - 40%, Calin Popescu-Tariceanu - 35%, Alina Gorghiu - 19% si Vasile Blaga - 14%.

De asemenea, sondajul CSCI releva ca relatia dintre presedinte si premier trebuie sa ramana la fel ca in prezent (72%), in timp ce 11% cred ca Ponta ar trebui sa fie mai agresiv in relatia cu seful statului, iar 10% sustin ca Iohannis ar trebui sa aiba o astfel de atitudine in raport cu premierul.

Cercetarea mai arata ca 55% dintre cei chestionati sunt de acord cu propunerea de scadere a TVA la 20%, 29% cu cresterea economica, 23% cu combaterea evaziunii fiscale, 25% cu atragerea fondurilor europene.

Sondajul a fost realizat in perioada 24-28 martie, fiind chestionate 1.073 de persoane. Esantionul a fost unul national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Eroarea limita a sondajului este de +/-3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

#sondaj alegeri parlamentare, #sondaj CSCI parlamentare, #PNL alegeri parlamentare, #sondaj incredere, #sondaj directie Romania , #sondaj