PNL, peste PSD-UNPR-PC, la parlamentare. Iohannis, cea mai mare incredere - Sondaj CSCI

Luni, 30 Martie 2015, ora 16:19
4824 citiri
PNL, peste PSD-UNPR-PC, la parlamentare. Iohannis, cea mai mare incredere - Sondaj CSCI

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Noul PNL (PNL+PDL) ar obtine 39% din voturi, iar Alianta PSD - UNPR - PC 37% din voturi, releva un sondaj CSCI.

Potrivit cercetarii sociologice, PLR ar obtine 6%, UDMR - 5%, partidul Monicai Macovei - 3%, PMP si PP-DD cate 2%, alt partid - 6%.

Romania se indreapta intr-o directie buna. Iohannis, cea mai mare incredere

Totodata, majoritatea romanilor crede ca Romania se indreapta intr-o directie buna, iar presedintele Klaus Iohannis este personalitatea care se bucura de cea mai mare incredere, mai arata sondajul CSCI.

Astfel, 59% dintre romani sunt de parere ca Romania se indreapta intr-o directie buna, 31% intr-o directie gresita, iar 10% nu stiu sau nu raspund.

Presedintele Klaus Iohannis se bucura de o incredere de 75% din partea romanilor, el fiind urmat de Sorin Oprescu cu 43% incredere, Victor Ponta - 40%, Calin Popescu-Tariceanu - 35%, Alina Gorghiu - 19% si Vasile Blaga - 14%.

De asemenea, sondajul CSCI releva ca relatia dintre presedinte si premier trebuie sa ramana la fel ca in prezent (72%), in timp ce 11% cred ca Ponta ar trebui sa fie mai agresiv in relatia cu seful statului, iar 10% sustin ca Iohannis ar trebui sa aiba o astfel de atitudine in raport cu premierul.

Cercetarea mai arata ca 55% dintre cei chestionati sunt de acord cu propunerea de scadere a TVA la 20%, 29% cu cresterea economica, 23% cu combaterea evaziunii fiscale, 25% cu atragerea fondurilor europene.

Sondajul a fost realizat in perioada 24-28 martie, fiind chestionate 1.073 de persoane. Esantionul a fost unul national, multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor. Eroarea limita a sondajului este de +/-3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#sondaj alegeri parlamentare, #sondaj CSCI parlamentare, #PNL alegeri parlamentare, #sondaj incredere, #sondaj directie Romania , #sondaj