PSD scade cu 10% in sondaje, dupa scandalul OUG 13

Sambata, 11 Februarie 2017, ora 13:59
12600 citiri
PSD scade cu 10% in sondaje, dupa scandalul OUG 13
Foto: Arhiva Ziare.com

Scandalul ordonantei 13 care scoate oamenii in strada zilnic, de aproape doua saptamani, a avut un impact si asupra preferintelor romanilor in materie de partide politice.

Un sondaj realizat in perioada 6-8 februarie releva ca PSD a pierdut mai mult de 10%, au declarat surse politice pentru Ziare.com. Astfel, daca in decembrie, dupa alegeri, avea aproximativ 50%, acum PSD mai este preferat doar de 39% dintre cei intervievati.

PNL, care dupa scorul slab de la parlamentare s-a prabusit la 15% in sondaje in decembrie, urca acum la 24%, in vreme ce Uniunea Salvati Romania se situeaza la 15%, in usoara crestere.

Partidele mici din Parlament au ramas la cotele inregistrate la alegerile parlamentare, intre 5-6%.

Cifrele care indica scaderea PSD se situeaza intre procentele vehiculate in ultima saptamana de lideri ai partidului.

Astfel, zilele trecute, primarul Iasiului, Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, a declarat ca, dupa scandalul ordonantelor, partidul a scazut in sondaje cu circa 23% in orasul sau, in timp ce Liviu Dragnea a sustinut ca scaderea a fost de doar 2-3 procente la nivelul intregii tari.

Si increderea in Liviu Dragnea, liderul PSD si autorul moral al ordonantelor, a scazut semnificativ in ultimele zile, arata sondajul Avangarde realizat la comanda DC News si dat astazi publicitatii.

Iata clasamentul:

1. Gabriela Firea 54 %

2. Klaus Iohannis 49 %

3. Calin Popescu Tariceanu 42 %

4. Laura Codruta Kovesi 42 %

5. Liviu Dragnea 34 %

6. Traian Basescu 31 %

7. Nicusor Dan 30 %

8. Daniel Constantin 27 %

9. Alina Gorghiu 25 %

10. Raluca Turcan 22 %

Demn de remarcat este ca a crescut in ultima vreme increderea in Klaus Iohannis, Traian Basescu si Nicusor Dan.

Astfel, un sondaj realizat tot de Avangarde dupa alegerile din 11 decembrie arata ca Liviu Dragnea era politicianul care se bucura de cea mai mare incredere (48%), fiind urmat de Calin Popescu Tariceanu (47%). Klaus Iohannis era cotat atunci cu 41%, iar Nicusor Dan cu 23%.

Citeste mai multe despre:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#sondaj scadere PSD , #sondaj