PSD scade masiv in sondaje dupa proteste. ALDE n-ar mai intra in Parlament

Marti, 14 Februarie 2017, ora 23:51
24758 citiri
PSD scade masiv in sondaje dupa proteste. ALDE n-ar mai intra in Parlament

PSD a pierdut mult in preferinta electoratului, fata de scorul obtinut in urma cu doar doua luni la alegerile parlamentare - aproape o treime -, dupa cum releva un sondaj independent recent.

Astfel, social-democratii ar obtine doar 31 la suta la alegeri, daca acestea ar avea loc duminica viitoare, in timp ce PNL doar 17 la suta, USR 7 la suta, iar ALDE ar cobori si mai mult, la 2 la suta, relateaza Republica, citand un sondaj comandat de Geeks For Democracy, in colaborare cu CENTRAS si Funky Citizens.

E drept ca un procent foarte important - 41 la suta - dintre respondenti reprezinta alegatori nehotarati.

De remarcat, insa, ca dintre cei 41 la suta, 5 la suta s-au declarat anti-guvern, iar 7 la suta pro-guvern, restul de 29 la suta fiind non-partizani.

In ce priveste principalul vinovat pentru criza politica din aceste zile, 52 la suta dintre intervievati au indicat coalitia guvernamentala, 28 la suta presedintele, iar 6 la suta clasa politica.

Dintre cei care s-au declarat pro-guvern, 57 la suta il considera vinovat pe presedintele Klaus Iohannis, in timp ce in randul celor non-partizani sau anti-guvern, Liviu Dragnea este de departe vinovat pentru criza politica.

Cele mai urmarite televizuni de stiri au fost, in ordine, Romania Tv, Antena 3, Realitatea Tv si Digi 24, cu procente intre 20 si 18 la suta, insa in aceeasi ordine a televiziunilor a crescut proportia celor anti-guvern si a scazut cea a celor pro-guvern, in timp ce non-partizanii au ramas constanti.

Sondajul a fost realizat in perioada imediat urmatoare abrogarii ordonantei de urgenta 13, intre 7 si 11 februarie, prin intervievare telefonica asistata de calculator, iar marja de eroare este de +/- 3,2 la suta.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: Ziare.com