Ungureanu si Ponta, egalitate in topul increderii - sondaj CSOP

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 21:12
5408 citiri
Ungureanu si Ponta, egalitate in topul increderii - sondaj CSOP

Prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu a ajuns la o cota de incredere de 23%, in crestere cu trei procente intr-o luna. Astfel, acesta se situeaza la egalitate cu presedintele PSD, Victor Ponta.

Cei doi sunt depasiti, in topul increderii romanilor, numai de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care se bucura de increderea a 26% dintre cei care au raspuns unui sondaj CSOP, potrivit Evenimentul Zilei.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, se bucura de increderea a 22% dintre romani. Fata de sondajul anterior, din luna februarie, atat liderul liberal, cat si Ponta si Ungureanu, au crescut in topul increderii.

Astfel, 22% dintre romani aveau "multa si foarte multa incredere" in presedintele PSD, in timp ce premierul Ungureanu si Crin Antonescu beneficiau de increderea desavarsita a 20% dintre cei care au raspuns acestui sondaj, in luna februarie.

Pe locurile urmatoare, in sondajul CSOP, se afla primarul Capitalei, Sorin Oprescu, in care au incredere 19% dintre romani. Edilul Bucurestiului se afla la egalitate cu fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu.

Presedintele Traian Basescu urmeaza in acest clasament, cu o cota de incredere de 17%, in timp ce Elena Udrea se bucura de incredere in randul a 14% dintre respondenti.

Fostul ministru al Turismului se afla la egalitate cu fostul premier Emil Boc, in timp ce Vasile Blaga si Gigi Becali au o cota de 13%, iar Adriean Videanu se bucura de increderea a 11% dintre romani.

Totodata, la alegerile parlamentare, USL ar iesi pe primul loc, cu 49% din totalul optiunilor exprimate de cei care au raspuns sondajului, in crestere cu un procent fata de luna februarie.

Pe locul doi se afla PDL, cu 19%, in scadere de la 20%. Podiumul este incheiat de Partidul Poporului Dan Diaconescu, care ar urma sa obtina 17% dintre voturi, la alegerile parlamentare.

Singurul partid care ar mai atinge pragul de 5% ar fi UDMR, iar pe locurile urmatoare s-ar situa PRM, PNG si UNPR.

Sondajul a fost realizat in perioada 23 martie - 1 aprilie, pe un esantion de 1.096 persoane, cu varsta peste 18 ani, marja de eroare fiind plus/minus 3%.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...