Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alegeri in Colegiul Hateg: 9 candidati pentru un post de deputat

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 14:45
2601 citiri
Alegeri in Colegiul Hateg: 9 candidati pentru un post de deputat
Foto: Arhiva

Noua candidati si-au depus dosarele pentru alegerile care vor fi organizate in colegiul Hateg, pentru castigarea unui post de parlamentar, ramas vacant dupa decesul deputatului Ioan Timis.

Independentul Remus Cernea si-a depus ultimul candidatura, luni noaptea, aproape de miezul noptii.

"Spre deosebire de simulacrele de alegeri partiale, care au avut loc anul acesta in Bucuresti, in Colegiul nr. 1 si Colegiul nr. 19, unde legea electorala nu a permis decat prezenta unor candidati (in numar de cate 2) din partea partidelor parlamentare, ca urmare a proceselor pe care le-am initiat la Curtea Constitutionala (unul dintre ele fiind castigat in 20 aprilie 2010), iata ca acum in Hunedoara s-au inscris nu mai putin de noua candidati de la partide parlamentare, neparlamentare si independenti! Scopul meu de a contribui cu un pas la mai multa diversitate si la exprimarea libera a pluralismului politic iata ca a fost atins. Luni seara, tarziu, in jurul orei 23.30, am ajuns la Biroul Electoral de Circumscriptie si am depus cele 4 dosare insotite de semnaturile necesare, de asemenea in cate 4 exemplare", a declarat Remus Cernea.

PSD are drept candidat pe consilierul judetean Liliana Tolas.

"Sunt o femeie care stie ce e important pentru oameni. Alianta PSD-PC merita acest post (n.r.-de deputat). Colegiul Hateg ni se cuvine. Colaborez foarte bine cu toti primarii din zona, deoarece ei au inteles ca numai intr-un parteneriat se poate dezvolta zona Hategului. Am pornit un proiect in valoare de 10 milioane de euro, pentru aceasta zona a judetului. Candidez impotriva sistemului care nu intelege ca satenii traiesc de pe o zi pe alta", a declarat Liliana Tolas, la depunerea candidaturii.

Mihail Rudeanu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, fost lider al PSD Hunedoara, candideaza la postul de deputat in Colegiul nr. 3, fiind sustinut de UNPR.

"Vreau sa readuc la viata aceasta zona (n.r.-Hateg-Tinutul Padurenilor), atat cat poate face un parlamentar. Este zona in care am copilarit si am crescut", a declarat Rudeanu.

Si UDMR Hunedoara a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca are un candidat pentru alegerile din 5 decembrie. Este vorba de Fulop Bela, profesor la Universitatea din Petrosani.

Poate cel mai asteptat candidat care a trecut luni pe la Biroul Electoral Judetean a fost primarul Hategului, Nicolae Timis, fratele deputatului decedat Ioan Timis. Acesta a venit insotit de sotia sa si un grup de sustinatori. Desi toata lumea se astepta ca Timis sa fie suspendat din PNL, dupa ce partidul a decis ca Mariana Cimpeanu sa-i reprezinte pe liberali la alegerile petru Colegiul Hateg, edilul-sef a anuntat ca nu mai este membru al formatiunii.

"De o luna nu mai am calitatea de membru al PNL. Nu mi-am platit cotizatia la partid de sase luni, iar acum, cu actiunea de reinscriere a membrilor, s-a vazut acest lucru. In PNL s-a facut totul pentru eliminarea mea (n.r.-din cursa electorala). Iata ca n-au reusit. In evidentele PNL este vraiste, se stie din primavara. S-a inceput o actiune de reinscriere (n.r. -a membrilor), care, din pacate, nu s-a finalizat. In conditiile astea, eu sunt considerat independent pentru ca nu mai am calitatea de membru al PNL", a afirmat Nicolae Timis. El a aratat ca, in aceste conditii, nu-si pierde nici mandatul de primar al orasului Hateg.

Candidatul PD-L pentru alegerile partiale din zona Hategului a fost membru al PNL pana de curand. Este vorba de Daniel Raducanu, care a demisionat in urma cu o saptamana din functia de primar al comunei hunedorene Baru Mare. El a vrut sa candideze pentru un post in Parlament din partea PNL, dar partidul nu l-a nominalizat. Raducanu a decis apoi sa plece la PD-L, pentru a putea candida.

Mariana Cimpeanu, fost ministru al Muncii in Guvernul Tariceanu, si-a depus candidatura la Biroul Electoral Judetean Hunedoara in prezenta liderului PNL, Crin Antonescu. Mircea Paraian, pensionar, candideaza si el din partea Partidului Noua Generatie Crestin-Democrat, iar Emil Danci din partea PNTCD Hunedoara.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#alegeri partiale colegiu Hateg, #post de parlamentar , #stiri alegeri