Alegeri locale partiale: Prezenta la vot si exit -poll-uri. PSD pastreaza Craiova, dar pierde, dupa 17 ani, Tg Jiu

Duminica, 11 Iunie 2017, ora 22:26
16038 citiri
Alegeri locale partiale: Prezenta la vot si exit -poll-uri. PSD pastreaza Craiova, dar pierde, dupa 17 ani, Tg Jiu

33,04% dintre alegatorii asteptati duminica la urne pentru alegerile locale partiale au venit la sectiile de votare, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorala Permanenta.

Cea mai mare prezenta este inregistrata in Salaj, unde peste 81.53% dintre alegatori s-au prezentat la urne. Urmeaza Caras Severin (78.27%), Alba (77.32%), si Tulcea (72.78%).

La polul opus se afla Harghita, cu o prezenta de 14.65%, urmata de Dolj (19.04%) si Gorj (31.95%).

Pana la inchiderea urnelor au venit la vot 207.458 de romani, dintre care peste 4.975 pe liste suplimentare. In total, pe liste au fost 627.910 de persoane.

Duminica s-au desfasurat alegeri locale partiale in 49 de localitati din Romania.

Iata rezultatele de tip exit-poll pentru Craiova (Biroul de Cercetari Sociale - BCS), prezentate de Stiri pe Surse.

Mihai Genoiu (PSD) - 44,4%

Anisoara Stanculescu (ALDE) - 18,7%

Mario Ovidiu Oprea (PNL) - 13%

Lucian Bernd Sauleanu (independent) - 10,3%

Adrian Prisnel (USR) - 9,1%

Dumitru Calina (PMP) - 2%

Emil Iancu Mladin (independent) - 1,4%

Sorin Preda Nica (PNR) - 1%

In schimb, liberalul Marcel Romanescu pare ca a castigat alegerile pentru Primaria Targu-Jiu, intrerupand 17 ani de guvernare locala PSD.

Astfel, potrivit exit-poll-ului realizat de Universitatea "Constantin Brancusi", PSD a suferit o mare infrangere in Targu Jiu. Exit-poll-ul a fost realizat pe un esantion de 1.800 de persoane, potrivit Impact in Gorj.

Stiri pe surse transmite ca Romanescu ar fi obtinut 45% dintre voturi, iar candidatul PSD Aurel Popescu 39%.

Liberalul Liviu Butnaru este noul primar al orasului Rasnov, el fiind ales de 51,7% la suta din alegatori, iar pe locul al doilea s-a clasat, la fel ca la alegerile din 2016, Daniel Diaconu, de la PER, cu 42,1 la suta, potrivit Biroului Electoral Judetean Brasov. Independentul Marius Lungu, care anul trecut a candidat din partea PSD, a obtinut aproximativ 6,2% din voturi.

Prezenta la vot la Rasnov a fost de 46,54%, inregistrandu-se in total 6.653 de voturi valabil exprimate. Functia de primar al orasului Rasnov a ramas vacanta dupa ce liberalul Adrian Vestea, care obtinuse cel de-al treilea mandat, a demisionat, fiind ales presedinte al Consiliului Judetean Brasov.

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...