Cat costa oraganizarea alegerilor partiale parlamentare

Joi, 10 Aprilie 2014, ora 21:24
1212 citiri
Cat costa oraganizarea alegerilor partiale parlamentare
Foto: Arhiva

Executivul a alocat peste 9,6 milioane de lei pentru pregatirea, organizarea si desfasurarea alegerilor partiale pentru Camera Deputatilor si Senat, potrivit unei hotarari de guvern publicata joi in Monitorul Oficial.

O parte din acesti bani vor fi alocati Ministerului Afacerilor Interne, respectiv institutiilor prefectului, IGPR, IGJR, IGSU, IGPF, Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, precum si Aparatului central al MAI.

O alta parte va fi pusa la dispozitia Autoritatii Electorale Permanente si a Serviciului de Telecomunicatii Speciale.

Hotararea de guvern privind scrutinul partial mai prevede ca "desfasurarea votarii la alegerile partiale pentru Camera Deputatilor si Senat din 25 mai 2014 poate avea loc in aceleasi imobile in care se va desfasura votarea pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European din anul 2014, cu conditia ca aceste doua procese de votare sa se desfasoare in spatii sau camere distincte".

Alegeri partiale: In ce colegii romanii isi vor alege iar reprezentantii in Parlament

Totodata, actul normativ prevede ca membrii BEC, cei ai birourilor electorale de circumscriptie, presedintii si loctiitorii sectiilor de votare primesc pentru fiecare zi de activitate o indemnizatie de 85 de lei. Tot ca indemnizatie pe zi de activitate, membrii sectiilor de votare vor primi cate 65 de lei.

HG privind alegerile partiale din 25 mai prevede ca membrilor BEC si membrilor birourilor electorale de circumscriptie li se asigura cate 10 lei in fiecare zi de activitate pentru "bauturi racoritoare, cafea si gustari", aceeasi suma si cu acelasi scop asigurandu-li-se, in ziua votului, si membrilor birourilor electorale ale sectiilor de votare si personalului MAI care asigura paza sectiilor de votare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alegeri partiale, #alegeri partiale parlamentare, #alegeri partiale cost, #alegeri partiale fonduri , #stiri alegeri