Diaconu (PC) si Cristian Popescu (PNL), desemnati contracandidatii lui Ontanu

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 12:30
2468 citiri
Diaconu (PC) si Cristian Popescu (PNL), desemnati contracandidatii lui Ontanu
Foto: Arhiva

Dan Cristian Popescu a fost desemnat de PNL sector 2 candidatul pentru Primaria sectorului, candidatul PC contra lui Neculai Ontanu este Bogdan Diaconu, iar PSD intarzie sa anunte o nominalizare, considerand ca deocamdata actualul edil uneperist are mari sanse de a fi reales.

PC si PNL isi arunca in cursa sefii filialelor, in timp ce PSD se gandeste deocamdata doar la sondajale ce incep in perioada urmatoare.

Vicepresedintele PC Bogdan Diaconu candideaza sub sloganul "BD in actiune", o combinatie intre initialele sale si titlul unei faimoase comedii romanesti din anii 70. Conservatorul si-a asumat un contract cu cetateanul prin care promite sa se ocupe in calitate de primar de o serie de prioritati ale sectorului si garanteaza ca daca nu le va rezolva nu va mai candida pentru un al doilea mandat.

Bogdan Diaconu se angajeaza sa continue reabilitarea termica a blocurilor, stoparea practicilor de ridicare a masinilor pana la solutionarea problemelor de parcare, cresterea sigurantei in unitatile de invatamant, combaterea cersetoriei, cresterea numarului de locuri in crese si gradinite, asigurarea de servicii tip "after school", introducerea "catalogului electronic" prin care parintii sa aiba acces la notele si absentele copiilor.

Candidatul PNL pentru primaria sector 2 este Dan Cristian Popescu, seful filialei. Popescu are 35 ani si a absolvit Facultatea de Matematica si Informatica, dar are stagii de pregatire in politologie si administratie publica. "Om de afaceri de succes in domeniul publicitatii, Dan Cristian Popescu a considerat necesar sa se dedice mai mult comunitatii din care provine, punand in slujba cetatenilor si locuitorilor din Sectorul 2 al Capitalei spiritul managerial si experienta acumulata in mediul de afaceri", transmit liberalii printr-un comunicat.

In ultimul an, PNL sector 2 a atras atentia asupra unor actiuni ale primarului in functie, Neculai Ontanu, in special cheltuirea de bani publici pentru organizarea a diverse concerte si excursii pentru pensionari. Popescu a inceput inca din acest an in sector o pre-campanie prin care se promoveaze in fata cetatenilor. Liberalul are astfel de cateva luni pe unele blocuri din sector cateva mash-uri cu chipul sau si prin care invita oamenii sa-i cunoasca mai bine pe liberalii din organizatia pe care o conduce.

In ceea ce priveste un posibil candidat PSD la primaria Sectorului 2, social-democratii l-ar sustine de principiu pe deputatul PSD ales in sector, Georgian Pop, pentru a fi testat in sondajele de opinie ale USL. Totusi, social-democratii sunt reticenti in a-l arunca in cursa pe deputat, impotriva lui Neculai Ontanu, mai ales in conditiile in care se vor organiza alegeri comasate, situatie in care Pop ar rata sansa unui nou mandat de parlamentar. Capitalul electoral al actualului edil nu poate fi egalat, in opinia pesedistilor de la sectorul 2, mai ales dupa ce Ontanu a beneficiat de fonduri guvernamentale pentru a materializa o serie importanta de proiecte, precum reabilitarea blocurilor.

De asemenea, Georgian Pop a fost ales deputat in 2008 dupa ce a beneficiat de sprijinul electoral atat din partea lui Neculai Ontanu, cat si a lui Cristian Diaconescu, existand temeri ca electoratul ii va reprosa faptul ca acum il ataca in special pe Ontanu. Astfel, sutin pesedistii, sansa lui Pop ar fi doar in conditiile in care actualul primar al sectorului 2 ar renunta la optiunea unui nou mandat pentru a candidat la primaria generala a Capitalei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Cristian Popescu diaconu ontanu, #bogdan diaconu bd actiune , #stiri alegeri