Revista presei: USL si PDL - meci egal la alegerile de duminica

Luni, 22 August 2011, ora 09:08
2564 citiri
Revista presei: USL si PDL - meci egal la alegerile de duminica
Foto: Arhiva

Desemnarea a doi deputati care sa reprezinte in Parlamentul Romaniei colegii electorale din Neamt si Maramures este subiectul de pe prima pagina a cotidienelor centrale de luni.

Nu au lipsit acuzele potrivit carora alegerile partiale care s-au desfasurat duminica au fost fraudate, iar USL si PDL au facut meci egal in prima confruntare electorala parlamentara. Tema este dezbatuta pe larg de jurnalistii de la Adevarul, care precizeaza ca "USL clameaza victoria in Maramures, PDL in Neamt".

De asemenea, Evenimentul Zilei adauga ca "USL castiga in Maramures cu 2.000 de voturi", subliniind ca Florin Tataru, candidatul USL, a obtinut 9.433 de voturi. In Neamt, rezultatele indica victoria candidatului PDL, Adrian Radulescu, cu aproape 60% din voturi, in defavoarea celui al USL, Liviu Harbuz, completeaza Jurnalul National, intr-un articol titrat "USL in Maramures, PDL in Neamt".

Alegerile nu au fost insa lipsite de incidente. PNL si PSD au acuzat PDL ca fura la vot cu autocarul, iar pedelistii au replicat prin a-l acuza pe candidatul USL, Liviu Harbuz, ca a impartit pepeni intr-o comuna din colegiu. "Alegeri sub semnul absenteismului", titreaza Romania Libera, precizand ca locuitorii celor doua judete nu s-au aratat foarte interesati de alegerile de duminica.

Adevarul: USL clameaza victoria in Maramures, PDL in Neamt

Alianta dintre PSD si PNL a dat duminica primul test electoral parlamentar. USL si-a disputat cu PDL doua locuri de deputat, in Neamt si Maramures. Este prima confruntare in care alianta Opozitiei a incearcat sa-si dovedeasca forta in fata partidului de guvernamant, PDL.

Totusi, Adrian Radulescu, candidatul PDL la fotoliul de deputat de Neamt, a castigat alegerile cu 55%, invingandu-l pe reprezentantul USL, Liviu Harbuz

In Maramures pe de alta parte, candidatul USL Florin Tataru a castigat alegerile la un scor foarte strans, potrivit estimarilor celor doua partide, citate de Adevarul.

Evenimentul Zilei: USL castiga in Maramures cu 2.000 de voturi

Presedintele PSD, Victor Ponta, a comentat alegerile de duminica. Co-presedintele USL a afirmat dupa inchiderea votului ca, potrivit estimarilor facute de PSD la iesirea de la urne, la ora 21, candidatul USL, Florin Tataru, era creditat cu 32%, candidatul PDL, Mariana Pop, era creditat cu 24%.

Ponta a precizat ca PSD si PNL nu au putut face nicio cercetare in colegiul din Neamt, relateaza Evenimentul Zilei.

Jurnalul National: USL in Maramures, PDL in Neamt

Tataru va ocupa astfel locul ramas liber dupa ce deputatul Catalin Chereches a optat pentru functia de primar in Baia Mare.

Florin Tataru a avut-o drept contracandidata pe Mariana Pop (PDL). In cursa s-au mai inscris alti doi competitori - Mircea Dolha (Partidul Ecologist Roman) si Horsza Felician Emil, reprezentand Partidul Romania Mare.

In Neamt, pedelistul Adrian Radulescu va ocupa locul ramas vacant dupa decesul deputatului PSD Victor Surdu, ales in anul 2008 deputat in Colegiul uninominal 6, scrie Jurnalul National.

Romania Libera: Alegeri sub semnul absenteismului

Alegerile partiale au fost marcate insa de suspiciuni de frauda electorala, atat Puterea cat si Opozitia acuzand folosirea mitei electorale si chiar a turismului electoral.

PNL sI PSD au acuzat PDL ca fura la vot cu autocarul. Liberalii au numarat la un moment dat opt autocare care au plimbat alegatorii prin colegiu sa voteze, dar nu inainte de a fi plimbati cu "celebra telegondola pedelista", iar pesedistii au identificat-o pe sotia unui primar pedelist care transporta votantii la urne, potrivit Romania Libera.

Pedelistii au replicat prin a-l acuza pe candidatul USL, Liviu Harbuz, ca a impartit pepeni intr-o comuna din colegiu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#pdl usl alegeri deputat, #rezultate alegeri neam maramure , #stiri alegeri