Rezultate partiale la alegerile locale de duminica: Liberalii sustin ca au castigat o treime dintre primarii

Luni, 12 Iunie 2017, ora 10:32
6166 citiri
Rezultate partiale la alegerile locale de duminica: Liberalii sustin ca au castigat o treime dintre primarii

Liberalii se lauda ca au castigat in peste o treime dintre primariile in care au fost organizate duminica alegeri locale partiale. Rezultatele oficiale vor fi anuntate insa urmand ca in cursul zilei de luni birourile electorale sa confirme sau sa infirme oficial rezultatele numaratorilor paralele efectuate de partide.

Alegerile locale partiale au fost organizate in cinci municipii - Moinesti (judetul Bacau), Craiova (judetul Dolj), Targu Jiu (judetul Gorj), Lupeni (judetul Hunedoara), Roman (judetul Neamt), in noua orase - Rasnov, Lehliu Gara, Amara, Fierbinti-Targ, Tandarei, Ulmeni, Baia Sprie, Busteni, Baicoi, precum si in 35 de comune.

La Craiova, Mihai Genoiu (PSD) a fost confirmat oficial de BEC drept castigator al alegerilor pentru postul de primar, dupa ce a obtinut 42,8% din voturile valabil exprimate. Pe locurile urmatoare s-au situat Mario Oprea (PNL), care a obtinut doar 16,24% din voturile valabil exprimate, Lucian Bernd Sauleanu (independent), Anisoara Stanculescu (ALDE) si Adrian Prisnel (USR).

Prezenta la vot in municipiul Craiova a fost de 18,57%, printre cele mai slabe inregistrate duminica.

Functia de primar al Craiovei a ramas vacanta dupa demisia Liei Oguta Vasilescu, care a devenit ministru al Muncii. In total, in lupta electorala s-au inscris opt candidati.

La Targu Jiu, PSD a pierdut pentru prima oara dupa 17 ani fotoliul de primar, care a fost castigat de liberalul Marcel Romanescu, potrivit numaratorii paralele efectuate de PNL. Rezultatul a fost confirmat si de PSD, candidatul Aurel Popescu recunoscandu-si pe Facebook infrangerea.

Conform datelor inca neoficiale, Romanescu ar fi castigat in 44 din cele 46 de sectii pentru care au fost centralizate voturile.

Prezenta la vot in Targu Jiu a fost de 29,92%. Alegerile partiale au fost organizate dupa ce Florin Circiumaru, care a condus orasul timp pe 17 ani, a demisionat din functia de primar pentru a merge in Parlament.

Tot liberalii au castigat si la Roman, conform numaratorii paralele efectuate de partid. Lucian Micu l-a devansat pe principalul sau contracandidat, Marius Neculai (PSD), cu peste 20 de procente, arata sursa citata.

Prezenta la urne in municipiul Roman a fost de 33,2 la suta.

Citeste si:
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Prietenia Laurei Vicol, ajunsă șefa Comisiei Juridice, cu fugara Alina Bica. Cine frecventa salonul de înfrumusețare deținut de deputata PSD
Deputata PSD Laura Vicol, noua șefă a Comisiei Juridice din Camera Deputaților, îi spune „naș” lui Ovidiu Tender (afaceristul condamnat în mega-dosarul RAFO-Carom) și deținea un salon...
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Klaus Iohannis și geaca roșie îmbrăcată la proteste
Se întâmplă de-a lungul vieții să iei plasă. Cu una, cu alta, cu un preț, un produs, un serviciu. Te superi de moment, dar îți trece. Timpul le rezolvă pe toate. Când iei însă țeapă...