ACL acuza PSD ca vrea sa faca turism electoral in diaspora

Vineri, 17 Octombrie 2014, ora 18:22
1815 citiri
ACL acuza PSD ca vrea sa faca turism electoral in diaspora

ACL sustine ca, prin ordonanta de urgenta care scuteste de taxe emiterea titlului de calatorie, PSD urmareste fraudarea alegerilor prezidentiale prin practicarea turismului electoral la sectiile din diaspora.

"Constient de faptul ca Victor Ponta scade vertiginos in sondaje, iar castigarea alegerilor devine pe zi ce trece un obiectiv din ce in ce mai greu de atins, PSD face eforturi disperate sa isi asigure prin orice mijloace, modificand inclusiv legislatia, voturi in plus la scrutinul din noiembrie", arata ACL intr-un comunicat.

Tot ce trebuie sa stii ca sa alegi presedintele - Informeaza-te. Spune ce crezi. Voteaza! - o campanie Ziare.com

ACL acuza PSD si pe Victor Ponta ca "au trecut granita, identificand solutii care sa le aduca voturi si de la romanii din diaspora", "pentru ca in tara nu le-au mai ramas prea multe de facut pentru atragerea de voturi".

Ordonanta de Urgenta nr. 64/2014, publicata in Monitorul Oficial pe 13 octombrie, in timpul campaniei electorale, prevede ca unele servicii consulare sa fie scutite de taxe.

In opinia liderilor ACL, "actul normativ reprezinta un mod prin care PSD incearca sa atraga voturi din partea romanilor aflati in strainatate".

"Corelat cu decizia BEC de a permite votul si pe baza titlului de calatorie, OUG stipuleaza ca pentru a intra in posesia acestui document, romanii din afara granitelor tarii nu trebuie sa mai achite niciun fel de taxe consulare", explica sursa citata.

Alegeri prezidentiale 2014: Unde, cand si cum votam

In opinia liderilor PDL si PNL, "daca eliberarea titlului de calatorie va fi permisa si in ziua votului, atunci este evident ca ne aflam in fata unui nou pericol de fraudare a alegerilor prezidentiale".

"In aceste conditii, consideram ca se impune o atentie sporita din partea autoritatilor si a observatorilor independenti in vederea desfasurarii corecte a procesului electoral in toate sectiile de vot din diaspora, dar mai ales in cele aflate in proximitatea granitelor tarii unde PSD ar putea cu usurinta sa practice turismul electoral", mai arata ACL.

Citeste si:
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor a numit un nou Consiliu de Administrație la CNAIR
Ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu a numit joi, 16 septembrie, un nou Consiliu de Administrație la Compania de Drumuri (CNAIR), din care face parte și inginerul constructor...
Kelemen Hunor ironizează problemele de la sistemul de vot al USR PLUS: „Ei urgentează votul prin internet la alegerile generale”. Ce spune despre criza din coaliție
Kelemen Hunor ironizează problemele de la sistemul de vot al USR PLUS: „Ei urgentează votul prin internet la alegerile generale”. Ce spune despre criza din coaliție
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 16 septembrie, în cadrul Conferinţei Aleşilor Locali ai Uniunii, că în prezent nu există o soluție pentru criza din interiorul coaliției...
Sursa: MEDIAFAX
Comentarii
MosGerila
rank 5
Nu cred ca adevarata Diaspora va vota socialist.