Ziare.com

AEP explica de ce peste 5.000 de cereri pentru votul prin corespondenta nu au fost aprobate

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 09:07

   

AEP explica de ce peste 5.000 de cereri pentru votul prin corespondenta nu au fost aprobate
Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) explica de ce din cele 41.003 cereri pentru votul prin corespondenta la alegerile prezidentiale au fost acceptate doar 35.917.

"Inregistrarea s-a realizat prin inscrierea intr-un formular online a numelui si prenumelui, codului numeric personal, a adresei de domiciliu sau de resedinta, a adresei de e-mail, a optiunii de transmitere in tara sau la reprezentanta diplomatica a votului exprimat prin corespondenta, a copiei scanate sau a fotografiei actului de identitate si a copiei scanate sau a fotografiei documentului care dovedeste dreptul de sedere, eliberat de autoritatile straine.

Pana la incheierea perioadei de inscriere, si anume 15 septembrie 2019, au fost inregistrate 41.003 cereri depuse, dintre care 35.917 cereri au fost aprobate, indeplinind toate conditiile legale", precizeaza AEP.

Din cele 5.086 de cereri depuse care nu au fost aprobate, 2.060 nu au indeplinit toate conditiile legate de prezentarea documentelor necesare: lipsa actului de identitate valabil eliberat de statul roman, documente de identitate expirate, lipsa documentului de sedere sau prezentarea unui document de sedere neconform prevederilor legale, afirma AEP intr-un raspuns transmis News.ro.

Pentru 2.071 de cereri nu a fost confirmat faptul ca adresa de mail este valida. confirmarea putand fi realizata prin accesarea linkului primit la adresa electronica furnizata de alegator.

Alte 173 de cereri au fost anulate de catre cei care le-au depus, iar in 782 de cazuri au fost inregistrate cereri multiple depuse de acelasi alegator, situatie in care a ramas valabila ultima cerere depusa.

Conform rezultatelor finale ale turului intai al alegerilor prezidentiale, 25.319 romani au votat prin corespondenta.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 3871 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor