Alegeri locale pentru primar in Mangalia si inca cinci localitati

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 08:14
2074 citiri
Alegeri locale pentru primar in Mangalia si inca cinci localitati

Cetatenii cu drept de vot din sase localitati - Tarnova (Arad), Rasmiresti (Teleorman), Moieciu (Brasov), Curcani (Calarasi), Mangalia (Constanta) si Miresu Mare (Maramures) - sunt asteptati duminica la vot pentru alegerea primarului.

In comunele Tarnova, Rasmiresti, Moieciu, Curcani si in municipiul Mangalia alegerile sunt repetate, dupa ce Biroul Electoral Central a decis anularea scrutinului din 10 iunie pentru frauda electorala.

In doua dintre localitati - Curcani si Mangalia - alegatorii sunt asteptati sa se pronunte, prin vot, si asupra listelor de candidati pentru Consiliul Local.

Potrivit legii 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, noile alegeri au loc in aceleasi conditii, folosindu-se aceleasi liste electorale si aceleasi liste de candidati si candidaturi independente.

Miresu Mare

In cazul comunei Miresu Mare are loc un al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului, in conditiile in care, la alegerile care au avut loc in urma cu doua saptamani, primii doi candidati pentru functia de primar, Virgil Pruna (USL) si Ioan Maties (PDL), au obtinut un numar egal de voturi, respectiv 968.

La alegerile de duminica, in aceasta comuna sunt asteptati sa isi exprime optiunea prin vot un numar de 3.328 de alegatori.

Tarnova (Arad)

In comuna Tarnova (Arad), anularea scrutinului pentru primar a fost decisa de BEC dupa ce s-a constatat ca in procesul-verbal al biroului electoral de circumscriptie exista o diferenta nejustificata, de 55 de alegatori, intre numarul total al alegatorilor care s-au prezentat la urne in cazul carora s-a folosit urne speciala si cel consemnat. Decizia a fost luata in conditiile in care diferenta intre primii doi clasati a fost de 32 de voturi.

In aceasta comuna fusese declarat ca ales primar candidatul PNL, Florin Farcasiu, cu 1.737 voturi, in timp ce candidatul Miscarii Crestin-Liberale, situat pe locul secund, a intrunit 1.705 voturi.

Pentru alegerile de duminica, in comuna Tarnova au fost amenajate sase sectii de votare, la urne fiind asteptasi un numar de 4.860 de cetateni cu drept de vot.

Rasmiresti (Teleorman)

In comuna Rasmiresti (Teleorman), decizia de anulare a alegerilor pentru primar a fost luata in urma solicitarii facute in acest sens de Alianta pentru Teleorman (PDL+PNTCD).

In acest caz, BEC a constatat introducerea in urne a mai multor buletine de vot pentru functia de primar decat numarul de alegatori prezenti la urne

In urma scrutinului din 10 iunie, anulate de BEC, mandatul de primar fusese atribuit candidatului USL Ion Multescu, cu 224 voturi, in timp ce candidatul Alintei, Stan Briceag, a intrunit cu doar 4 voturi mai putin, respectiv 220 voturi.

Pentru scrutinul de duminica a fost amenajata in comuna o singura sectie de votare pentru toti cei 749 de alegatori.

Moieciu (Brasov)

In comuna Moieciu, judetul Brasov, decizia de anulare a alegerilor a fost luata in urma cererii facute de PNL Brasov.

BEC a constatat ca biroul electoral de circumscriptie comunala Moieciu a declarat nule trei buletine de vot valabile de catre biroul electoral al sectiei de votare si exprimate in favoarea candidatului PNL.

La Moieciu a existat o diferenta de numai doua voturi intre candidatii care au ocupat primele locuri, Danut Gheorghe Darie (PDL) si Mircea Ionita Manea (PNL).

Pentru scrutinul de duminica, au fost amenajate trei sectii de votare unde sunt asteptati la vot 3.046 alegatori.

Curcani (Calarasi)

In comuna Curcani, judetul Calarasi, scrutinul pentru primar si cel pentru consiliul local au fost anulate in urma cererii in acest sens de Alianta Popular-Crestina

BEC a constatat ca, in urma incidentelor care au avut loc in aceasta comuna, nu exista certitudinea ca voturile real exprimate pana in momentul producerii incidentelor au fost conservate, ca atare, dupa distrugerea urnelor.

Membrii BEC au apreciat ca aceste imprejurari "au denaturat scopul procesului electoral, conducand la vicierea rezultatului alegerilor prin imposibilitatea stabilirii vointei reale a alegatorilor exprimata prin vot".

In aceasta comuna se vor confrunta pentru a castiga mandatul de primar patru candidati: Aurica Gazu (USL), Stefan Fileata (APC), Eugen Marian Enciu (PP-DD) si Viorel Petre (Forta Civica).

Pentru cei 4.260 cetateni cu drept de vot din comuna au fost amenajate trei sectii de votare.

Mangalia (Constanta)

In municipiul Mangalia, judetul Constanta, decizia de anulare a alegerilor pentru primar si consiliul local a fost luata la solicitarea PNL - Filiala judeteana Constanta.

BEC a constatat ca rezultatul alegerilor a fost viciat in conditiile in care in unele sectii s-a permis sa se voteze dupa ora 21.00, ora de inchidere a urnelor.

La scrutinul din 10 iunie, cele mai multe voturi pentru functia de primar i-au revenit candidatului Zanfir Iorgus (PDL) - 31,92%, acesta fiind urmat de Cristian Radu (candidat independent sustinut de PNL) -29,94% si de Mihai Claudiu Tusac (PSD) - 26,11%.

Cu ocazia repetarii scrutinului, candidatul PSD Claudiu Tusac a anuntat ca se retrage din cursa pentru fotoliul de primar, el indemnandu-si alegatorii sa voteze candidatul independent sustinut de PNL, Cristian Radu.

In urma alegerilor pentru consiliul local, care au fost anulate de BEC, PSD i-au revenit 8 consilieri, PDL - 7 consilieri, PNL - 3 consilieri si PP-DD - 1 consilier.

Pentru alegerile de duminica, in municipiu au fost infiintate 26 de sectii de votare, unde sunt asteptati la urne 35.939 alegatori.

In toate aceste localitati votarea va incepe la ora 7.00 si se va incheia la ora 21.00.

Rezultatele finale nevalidate ale scrutinului din aceste localitati vor fi facute publice de BEC in cursul zilei de luni, 25 iunie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#reluare alegeri, #alegeri Mangalia, #alegeri Tarnova Arad, #alegeri Moieciu Brasov, #alegeri Miresu Mare Maramures , #vot