Alegeri pentru primar la Moldova Noua. 36,37% dintre alegatori s-au prezentat la vot

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 22:19
4842 citiri
Alegeri pentru primar la Moldova Noua. 36,37% dintre alegatori s-au prezentat la vot
Alegerile au fost anulate pe motiv de "frauda electorala". Foto Hepta

Alegerile locale pentru functia de primar al orasului Moldova Noua s-au incheiat duminica seara, prezenta la vot fiind de 36,37%, potrivit datelor Autoritatii Electorale Permanente (AEP).

La urne s-au prezentat 3.969 de persoane cu drept de vot, pe buletinele de vot fiind inscrisi doi candidati.

Cetatenii au putut alege intre Ion Chisalita (PNL) si Eugen Baleanu (Partidul Verde), ordinea acestora fiind mentinuta pe buletinele de vot asa cum a fost stabilita prin tragerea la sorti pentru scrutinul din septembrie 2020.

Peste 10.900 de alegatori au fost asteptati, duminica, la vot in orasul Moldova Noua pentru a-si alege primarul, dupa ce Biroul Electoral Central (BEC) a hotarat ca scrutinul din 27 septembrie 2020 sa fie repetat in aceasta localitate din judetul Caras-Severin.

Alegerile din 29 septembrie au fost anulate dupa o reclamatie pe motiv ca Adrian Torma nu a semnat protocolul de Alianta PSD-PRO Romania, document din dosarul de candidatura. Desi acesta a castigat alegerile pentru fotoliul de Primar la Moldova Noua cu aproape 43 de procente, Biroul Electoral Central a admis sesizarea PNL Caras-Severin. Astfel, conform procedurii, alegerile trebuiau reluate la 11 octombrie.

Social-democratii au contesta in instanta Hotararea BEC, a urmat judecata, iar Curtea de Apel de la Timisoara le-a dat castig de cauza. A urmat o noua contestatie din partea liberalilor si s-a ajuns la Inalta Curte de Casatie, care a anulat hotararea instantei de fond si a dispus repetarea alegerilor.

Alegeri pentru primar la Moldova Noua, fara candidat din partea PSD. Reprezentantii AEP participa ca observatori

PSD castiga alegerile de 30 de ani incoace chiar si cand le pierde

#alegeri, #Moldova Noua, #caras severin, #prezenta, #scrutin , #vot