Dusa, la comisia electorala: Umblam la colegii, dar esenta e uninominalul intr-un tur

Marti, 03 Aprilie 2012, ora 13:54
1197 citiri
Dusa, la comisia electorala: Umblam la colegii, dar esenta e uninominalul intr-un tur

Liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat marti, la inceputul primei intalniri a comisiei parlamentare comune pentru elaborarea legilor electorale, ca esenta modificarilor trebuie sa fie votul intr-un singur tur de scrutin.

"Esenta modificarilor este proiectul depus de liderii USL, care se refera la faptul ca alegerile trebuie sa se desfasoare intr-un singur tur, cel care obtine cele mai multe voturi sa fie declarat castigator. Avem in vedere si alte modificari la lege, legate de organizarea colegiilor, in acest sens va trebui sa umblam si la birourile electorale ale sectiilor de votare, la birourile electorale ale circumscriptiilor, modificari tehnice.

Dar esenta propunerii noastre este acela al stabilirii rezultatelor votarii prin uninominal intr-un singur tur", a declarat Dusa.

Intrebat daca sustine prevederea de sanctionare cu inchisoarea a cadourilor electorale, el s-a limitat sa precizeze ca USL propune sanctiuni "dure" pentru asemenea practici.

"Noi in acest proiect de lege am facut cateva modificari si legate de sanctionarea foarte dura a celor care incalca legea electorala si care dau mita electorala", a precizat el.

Plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului a aprobat pe 27 martie infiintarea Comisiei comune pentru analiza propunerilor legislative pentru alegerea parlamentarilor.

Comisia trebuie sa elaboreze noul proiect de alegere a Camerei Deputatilor si Senatului pana la 30 aprilie. Comisia este formata din 13 membri, sase ai Puterii, sase ai Opozitiei si un reprezentant al minoritatilor. Tot membri, dar fara drept de vot sunt cate un reprezentant al Guvernului, al Autoritatii Electorale Permanente si al comisiilor de egalitate de sanse din Camera Deputatilor si din Senat.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a fost propusa de grupurile parlamentare drept presedinte al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru analiza propunerilor legislative pentru alegerea parlamentarilor. Vicepresedintii comisiei sunt deputatul PSD Valeriu Zgonea si senatorul PNL Puiu Hasotti, secretari sunt deputatul UDMR Marton Arpad si deputatul UNPR Eugen Nicolicea.

Membrii comisiei sunt senatorul PSD Ilie Sarbu, deputatul PSD Mircea Dusa, deputatul PNL Victor Paul Dobre, deputatul PNL Mihai Alexandru Voicu, deputatul UDMR Cseke Attila, senatorul UNPR Serban Mihailescu, senatorul PDL Florian Staicu, deputatul Varujan Pambuccian.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dusa comisie electorala uninominal, #Putere Opozitie uninominal colegii , #vot