No, we can not! (Opinii)

Duminica, 16 Octombrie 2011, ora 23:40
2049 citiri
No, we can not! (Opinii)

Oare din Palatul Parlamentului, incalzit de dorm alesii ca beblusii, se vede cat de greu le este oamenilor de rand?

Ma intreb cand va fi chit, pentru ca oamenii care ne conduc sunt din alt film, in timp ce saracimea cauta in gunoaie, fura carbuni si lemne sau degera in gari batute de vant.

In timp ce anul trecut cheltuielile efectuate de la bugetul de stat pentru fiecare deputat au insumat 150.000 de euro.Nu avem o economie puternica, dar birocratia si birurile nici nu-i lasa pe afaceristi sa faca ceva. Poporul nu stie cum ar putea sa schimbe ceva si atunci nu avem cum sa fim natiunea care sa se bazeze pe sloganul american "YES WE CAN"!

Ne place sau nu, realitatea este ca suntem o natie de plangaciosi, fara pic de atitudine, care asteapta cu mana intinsa sa primeasca firimiturile de la masa bogatilor. Putini sunt cei care mai au viziune, imaginatie si creativitate si incearca sa iasa din strarea de neputinta.

Statul, prin birocratismul institutionalizat, are insa grija sa le taie elanul si sa-i intoarca in lumea reala. La noi, initiativa privata, in loc sa fie incurajata, este aproape blocata inca din fasa.

Cum? Pai hatisurile birocratice si legislatia complicata nu fac decat sa creasca si mai mult coruptia si sa mareasca influenta politicienilor asupra grupurilor de interese. (Apropo, ocupam locul 11 in Europa la coruptie!, e mult, putin?).

Caracatita coruptiei se intinde pe asa numitele "next level", ( primarii, consilii judetene, agentii, ministere, Parlament, Guvern), iar cu cat un nivel se termina si incepe urmatorul, cu atat coruptia este mai mare. La varful piramidei niciodata nu se ajunge.

Din ce cauza sute de mii de mici afaceri s-au inchis, iar cateva din importantele fabrici din tara au preferat sa treaca granita la fratii bulgari, ori in alta parte numai sa nu mai auda de Romania?

Actuala clasa politica nu doreste sa plece in favoarea unei noi generatii, pana cand nu isi pregatesc chiar ei o noua generatie chiar dupa chipul si asemanarea lor. Tinerii cu studii in strainatate si cu experienta si mentalitatea schimbata, acumulata in statele civilizate, nu au loc in "next level" de rubedeniile actualilor. Iar noi suntem condamnati sa ne adancim in mlastina.

Oare de ce ne-am pierdut credibilitatea? Suntem condusi de niste incompetenti, care nu mai stiu ce sa faca si cum sa faca sa ingreuneze tot ce este initiativa privata, cum sa creeze un sistem birocratic excesiv, dar care este generator de coruptie.

Solutiile ar trebui sa vina de la noi si nu sa ni le dicteze altii, schimbarile tot noi ar trebui sa le provocam, in conditiile in care fortele politice nu doresc o noua generatie.

Noi suntem cei care, in cele din urma, suntem in masura sa spune in loc de NO, WE CAN NOT!, YES WE CAN!.

Macar sa-i copiem si la atitudine pe americani, daca tot visam la America. Trebuie doar sa ne dorim acest lucru!

Citeste si:
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Cum s-au schimbat declarațiile oficialilor în funcție de cum a bătut valul 4 al pandemiei. De la ”am oprit pandemia”, la ”vorbim de o catastrofă”
Valul patru al pandemiei de coronavirus a lovit puternic România, iar politicienii au fost surprinși și luați pe nepregătite. Au trecut în decurs de numai câteva luni de la afirmații precum...
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Klaus Iohannis, minim istoric de încredere în rândul românilor. Doar Guvernul și Parlamentul stau mai rău SONDAJ
Președintele Klaus Iohannis a ajuns la un minim istoric al încrederii în rândul românilor, arată un sondaj publicat luni, 25 octombrie, de către Laboratorul pentru Analiza Războiului...
Sursa: Ziare.com