PDL: Guvernul elimina 80% dintre sectiile de votare din afara tarii

Joi, 12 Iulie 2012, ora 16:41
6723 citiri
PDL: Guvernul elimina 80% dintre sectiile de votare din afara tarii
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Viorel Badea afirma ca romanii din diaspora vor putea vota la referendum numai la misiunile diplomatice ale tarii, fiind eliminate astfel peste 80% din sectiile de votare active la scrutinul anterior.

Cum ar putea PSD sa restrictioneze votul romanilor din diaspora

"Constatam cu ingrijorare ca alianta USL isi pune in aplicare planul de restrictionare a dreptului constitutional la vot al romanilor de pretutindeni, intervenind in mod brutal in desfiintarea sectiilor de votare din comunitatile romanilor din afara tarii.

Astfel, romanii din diaspora vor avea posibilitatea sa se exprime politic la urne exclusiv la misiunile diplomatice romane (consulate, consulate generale si ambasade), fiind eliminate peste 80% din sectiile de votare active la scrutinul anterior", spune senatorul PDL intr-un comunicat de presa remis joi Ziare.com.

In continuare, Viorel Badea face apel la romanii din diaspora sa reactioneze.

"Facem apel pe aceasta cale catre reprezentantii romanilor din lume (asociatii, organizatii, lideri, miscari civice etc.) sa isi manifeste dezaprobarea fata de decizia ilegala, imorala si incorecta a administratiei de la Bucuresti care, inca odata, demonstreaza un dispret inconstient fata de Constitutia Romaniei", mai afirma Viorel Badea.

Miercuri, peste 20 de asociatii ale romanilor din Italia au semnat un comunicat prin care solicitau marirea numarului de sectii de votare din Peninsula.

Romanii din Italia solicita mai multe sectii de votare pentru referendum

"Am constatat ca cele 55 de sectii de votare care au fost puse la dispozitia romanilor cu domiciliul in Italia, cu prilejul alegerilor prezidentiale din 2009, sunt insuficiente din punct de vedere teritorial. Peste un milion si jumatate de romani, ar trebui sa se raporteze doar la cele 55 de sectii de votare existente.

Sunt multe localitati in care comunitatile de romani numara peste 5.000 de rezidenti, care au cea mai apropiata sectie de votare la o distanta de minim 100 km", se spunea in comunicatul romanilor din Italia.

O.A.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#sectii vot romani Italia, #sectii vot diaspora, #Viorel Badea vot diaspora, #referendum demitere Basescu diaspora , #vot