Primarul din Prahova implicat în furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale, plasat sub control judiciar

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 19:07
2842 citiri
Primarul din Prahova implicat în furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale, plasat sub control judiciar
Primarul Marin Voicu a fost plasat sub control judiciar

Primarul comunei Ciorani din judeţul Prahova, Marin Voicu, pus sub urmărire penală într-un dosar în care procurorii cercetează furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale de anul trecut, a fost plasat sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Prahova.

Anterior, Judecătoria Ploieşti l-a plasat pe primar în arest la domiciliu. Alţi doi suspecţi din acelaşi dosar sunt arestaţi la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Judecătorii Tribunalului Prahova au admis, luni, contestaţia primarului Marin Voicu la decizia Judecătoriei Ploieşti de a-l plasa în arest a domiciliu într-un dosar în care edilul este cercetat pentru infracţiunea de instigare la sustragerea de probe.

Admite contestaţia inculpatului Marin Voicu, împotriva încheierii penale nr. 86 din 10.11.2021 a Judecătoriei Ploieşti, pe care o defiinţează în parte şi, rejudecând: Respinge ca nefondată propunerea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, nr. 32/P/2021 din data de 10.11.2021 în privinţa inculpatului Marin Voicu. În temeiul art. 242 alin. 2 CPP rap. la prev. art. 215 şi art. 215 ind. 1 CPP dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile începând cu data pronunţării prezentei decizii”, este soluţia definitivă pronunţată luni de Tribunalul Prahova.

Printre obligaţiile impuse de instanţă primarului se numără aceea de a să nu depăşi limita teritorială a judeţului Prahova, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată şi de a nu lua leăîtura cu ceilalţi inculpaţi din dosar sau cu martorii.

Voturi furate după alegeri

În luna februarie a acestui an, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate.

După deschiderea unei anchete penale în acest caz, anchetatorii prahoveni au deschis un alt dosar, care vizează fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii prahoveni au trimis în judecată dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23, între care şi edilul, vor fi judecaţi de către magistraţii din Buzău.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună, iar inculpaţii acţionat cu "naturaleţe" şi chiar râdeau de ceea ce fac. Printre inculpaţi se numără mai mulţi angajaţi ai Primăriei Ciorani, apropiaţi ai primarului Marin Voicu.

În 20 iulie, la PNL Prahova a fost prezentat, la începutul conferinţei de alegeri pentru conducerea filialei judeţene, un clip video în care preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrecu, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv la acel moment. Fotografia cu cei doi politicieni era însoţită de mesajul "Am învins".

Citește și:
Bărbați arestați după ce au ținut captivi doi minori pe care i-au agresat și i-au forțat să presteze munci agricole
Bărbați arestați după ce au ținut captivi doi minori pe care i-au agresat și i-au forțat să presteze munci agricole
Doi bărbaţi de 28 şi 30 de ani din satul Căldărăşti, comuna Pogoanele, judeţul Buzău au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru lipsire de libertate în mod illegal şi supunerea...
Fiica unui fost președinte al Iranului, arestată sub acuzația de incitare a locuitorilor la proteste
Fiica unui fost președinte al Iranului, arestată sub acuzația de incitare a locuitorilor la proteste
Fiica fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsanjani a fost arestată marţi, la Teheran, sub acuzaţia de incitare a locuitorilor la proteste pe fondul revoltei pe care a provocat-o în Iran...
Comentarii