Primarul din Prahova implicat în furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale, plasat sub control judiciar

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 19:07
3708 citiri
Primarul din Prahova implicat în furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale, plasat sub control judiciar
Primarul Marin Voicu a fost plasat sub control judiciar

Primarul comunei Ciorani din judeţul Prahova, Marin Voicu, pus sub urmărire penală într-un dosar în care procurorii cercetează furtul a mii de buletine de vot de la alegerile locale de anul trecut, a fost plasat sub control judiciar de către magistraţii Tribunalului Prahova.

Anterior, Judecătoria Ploieşti l-a plasat pe primar în arest la domiciliu. Alţi doi suspecţi din acelaşi dosar sunt arestaţi la domiciliu, decizia fiind definitivă.

Judecătorii Tribunalului Prahova au admis, luni, contestaţia primarului Marin Voicu la decizia Judecătoriei Ploieşti de a-l plasa în arest a domiciliu într-un dosar în care edilul este cercetat pentru infracţiunea de instigare la sustragerea de probe.

Admite contestaţia inculpatului Marin Voicu, împotriva încheierii penale nr. 86 din 10.11.2021 a Judecătoriei Ploieşti, pe care o defiinţează în parte şi, rejudecând: Respinge ca nefondată propunerea Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, nr. 32/P/2021 din data de 10.11.2021 în privinţa inculpatului Marin Voicu. În temeiul art. 242 alin. 2 CPP rap. la prev. art. 215 şi art. 215 ind. 1 CPP dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile începând cu data pronunţării prezentei decizii”, este soluţia definitivă pronunţată luni de Tribunalul Prahova.

Printre obligaţiile impuse de instanţă primarului se numără aceea de a să nu depăşi limita teritorială a judeţului Prahova, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată şi de a nu lua leăîtura cu ceilalţi inculpaţi din dosar sau cu martorii.

Voturi furate după alegeri

În luna februarie a acestui an, saci cu buletinele de vot, depuşi într-un spaţiu al Primăriei Mizil, au fost desigilaţi după ce cineva a intrat cu forţa în acel spaţiu. Cu acea ocazie au fost sustrase 4.306 buletine de vot, dintre care 2.454 buletine de vot valabil exprimate şi nule şi 1.854 buletine de vot anulate.

După deschiderea unei anchete penale în acest caz, anchetatorii prahoveni au deschis un alt dosar, care vizează fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani.

La sfârşitul lunii iulie, procurorii prahoveni au trimis în judecată dosarul în care suspectează fraudarea alegerilor locale din 27 septembrie 2020 în toate secţiile de votare din comuna Ciorani, dosar în care este inculpat primarul localităţii, alături de mai mulţi angajaţi ai primăriei. Patru dintre suspecţi au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, iar alţi 23, între care şi edilul, vor fi judecaţi de către magistraţii din Buzău.

Conform susţinerilor procurorilor în faţa instanţei, la Ciorani au fost fraudate alegerile la toate cele cinci secţii de votare amenajate în comună, iar inculpaţii acţionat cu "naturaleţe" şi chiar râdeau de ceea ce fac. Printre inculpaţi se numără mai mulţi angajaţi ai Primăriei Ciorani, apropiaţi ai primarului Marin Voicu.

În 20 iulie, la PNL Prahova a fost prezentat, la începutul conferinţei de alegeri pentru conducerea filialei judeţene, un clip video în care preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrecu, în prezent prim-vicepreşedinte al PNL la nivel naţional, apare alături de mai mulţi primari liberali din judeţ. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Ciorani, aflat în arest preventiv la acel moment. Fotografia cu cei doi politicieni era însoţită de mesajul "Am învins".

Eveniment Quarterly Report

Furt de medicamente foarte puternice, folosite ca droguri, din farmacia unui spital din Pitești. DIICOT a intrat pe fir
Furt de medicamente foarte puternice, folosite ca droguri, din farmacia unui spital din Pitești. DIICOT a intrat pe fir
Procurorii și polițiștii au desfășurat luni, 2 octombrie, percheziții la Spitalul Județean din Pitești. Aceștia au efectuat verificări cu privire la dispariția mai multor medicamente...
Vagoane CFR, prădate de hoți. Cum au fost descoperiți indivizii
Vagoane CFR, prădate de hoți. Cum au fost descoperiți indivizii
Doi bărbaţi din localitatea Ştefan cel Mare, județul Bacău, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 ore după ce ar fi furat mai multe componente ale unor vagoane CFR, a informat...
#primar, #ciorani, #furt, #voturi, #arest, #alegeri locale 2020 , #vot
Comentarii