Vot uninominal pur - Basescu cere, Coalitia analizeaza

Luni, 22 August 2011, ora 12:28
2054 citiri
Vot uninominal pur - Basescu cere, Coalitia analizeaza
Foto: Arhiva

O comisie a Coalitiei de guvernare va analiza posibilitatea modificarii Legii electorale pentru alegerile parlamentare din anul 2012, a declarat, luni, viceliderul Grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor Marton Arpad, dupa sedinta Coalitiei.

Potrivit lui Marton Arpad, membrii acestei comisii urmeaza sa fie desemnati saptamana aceasta la nivelul fiecarui partid. La randul sau, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a confirmat informatiile privind infiintarea comisiei care va analiza posibilitatea modificarii Legii electorale.

"Se alcatuieste o comisie care va analiza toate variantele de legi electorale si va veni cu o propunere in coalitie. In functie de aceasta, Coalitia va decide ce varianta se va alege", a declarat Ioan Oltean.

Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, ca votul uninominal necompensat intr-un singur tur la alegerile din 2012 ar fi o solutie corecta, care ar da si posibilitatea formarii unor guverne solide, nu dependente de tot soiul de aliante, a declarat, joi, presedintele Traian Basescu, afirmand ca a abordat acest subiect si in interiorul coalitiei de guvernamant.

"Sunt adeptul, fara rezerve, al votului uninominal curat, nu votului uninominal compensat, cum avem acum. Categoric, sustin ideea votului uninominal necompensat, in doua tururi sau intr-un singur tur.

Acum avem situatii absolut aberante ca oameni care au fost pe locul intai nu au intrat, ci a intrat cel de pe locul doi sau trei, ca urmare a procesului de compensare. Da, cred ca pentru 2012 ar trebui sa venim pe votul uninominal necompensat, intr-un tur sau in doua tururi. Daca s-a facut pentru primari alegere intr-un singur tur, de ce nu s-ar face si pentru membrii Parlamentului alegere intr-un singur tur?", a afirmat presedintele Basescu, saptamana trecuta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#vot uninominal, #uninominal lege electorala, #legea electorala Marton Arpad , #vot