Votul prin corespondenta, respins: "Dispret, dezinteres, spirit ceausist. Romanii din afara nu sunt tradatori"

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 18:23
9075 citiri
Votul prin corespondenta, respins: "Dispret, dezinteres, spirit ceausist. Romanii din afara nu sunt tradatori"

Deputatul Eugen Tomac critica parlamentarii care au respins, marti, votul prin corespondenta, apreciind ca astfel au transmis un semnal de dispret si dezinteres fata de milioanele de romani din afara tarii.

"In primul rand, prin acest gest parlamentarii transmit un mesaj foarte clar de dispret si dezinteres fata de milioanele de romani care locuiesc peste hotare. Personal, am sentimentul ca in cladirea Parlamentului bantuie inca spiritul ceausist din perioada in care romanii plecati din tara erau priviti ca niste tradatori, erau priviti cu ura si dispret. Dupa votul din 16 noiembrie, parlamentarii trebuiau sa dea un semnal clar de responsabilitate", a declarat Eugen Tomac pentru Ziare.com.

Votul prin corespondenta, respins de Parlament

Potrivit acestuia, si cei de la PSD, si cei de la PNL trebuiau sa dea un vot pozitiv pentru votul prin corespondenta.

"Faptul ca nu au votat demonstreaza foarte clar ca e un drum lung de la fapta la vorba. Iata o demonstratie cat se poate de clara ca nu au votat o initiativa care rezolva problema sau o initiativa care putea fi rediscutata si amendata sa fie votata in timp foarte scurt, astfel incat romanii de peste hotare sa stie ca in 2016 sau la urmatoarele alegeri prezidentiale nu vor mai fi tratati cu atata umilinta cum au fost tratati anul acesta.

Prin votul de azi, au transmis insa un semnal de iresponsabilitate politica, pentru ca romanii din afara, prin civismul de care au dat dovada, au schimbat soarta Romaniei, pentru ca romanii de peste hotare sunt preocupati de soarta si de viitorul tarii si acesta e motivul pentru care au iesit la vot. Politicienii trebuie sa inteleaga ca suntem un stat membru al Uniunii Europene si cetatenii romani sunt cetateni europeni, au aceleasi drepturi si ar trebui sa se bucure asa cum se bucura toti europenii de o legislatie care nu le ingradeste un drept garantat prin Constitutie", a punctat Tomac.

Deputatul de diaspora spune ca nu este descurajat de votul dat de Camera Deputatilor si ca va veni cu un nou proiect al votului prin corespondenta.

"In mod cert voi depune un nou proiect de lege care va contine in mare parte elemente din aceasta lege si voi insista in continuare, pentru ca aceasta este singurul instrument pe care il am la dispozitie in calitate de parlamentar, sa lupt ca cetatenii romani, indiferent de unde locuiesc, sa aiba dreptul de a vota in conditii civilizate", a incheiat Tomac.

Stanga nu a inteles nimic din alegeri. Romanii au nevoie de votul prin corespondenta Interviu

Votul prin corespondenta a fost respins, marti, de Camera Deputatilor.

Astfel, raportul de respingere al Comisiilor de administratie si juridica a fost adoptat cu 203 voturi pentru, 84 de abtineri si 8 voturi impotriva, iar Camera Deputatilor este for decizional, potrivit B1 Tv.

Comisiile de administratie si juridica au apreciat ca votul prin corespondenta prezinta vulnerabilitati semnificative din punctul de vedere al sigurantei procesului de votare, potrivit Mediafax.

Scandal in Parlament, pe votul prin corespondenta - ce au decis deputatii

#Tomac vot corespondenta, #vot corespondenta respins , #vot