Zgonea prezinta principiile care stau la baza votului prin corespondenta

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 07:32
2345 citiri
Zgonea prezinta principiile care stau la baza votului prin corespondenta
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a anuntat ca urmeaza sa prezinte luni principiile care stau la baza votului prin corespondenta, precizand ca isi doreste sa existe o dezbatere publica pe aceasta tema.

"Maine (n.r.-luni) voi prezenta principiile care stau la baza legii votului prin corespondenta si imi doresc sa avem o dezbatere in spatiul public pe aceasta tema. E important sa ne mobilizam pentru a avea cat mai repede un proiect de lege al votului la distanta si sa integram opiniile din mediul academic, institutional si cele ale societatii civile", a scris pe Facebook Valeriu Zgonea.

Potrivit acestuia, trebuie avute in vedere "resursele necesare astfel incat procesul de vot sa fie unul corect, care sa garanteze romanilor din afara tarii exercitarea fara probleme a acestui drept fundamental".

"Diaspora inseamna Romania. E datoria statului sa contribuie in mod real, inclusiv prin personalul din reprezentantele noastre in afara granitelor, la cresterea participarii diasporei la viata publica din Romania", conchide Zgonea.

Deputatii incep marti sesiunea ordinara: Votul prin corespondenta, pe lista prioritatilor

De altfel, Zgonea a mai declarat recent ca in sesiunea parlamentara de toamna o prioritate va fi, atat pentru el, cat si pentru partidul pe care il reprezinta, adoptarea legii votului prin corespondenta.

Gorghiu: Cerem PSD un termen limita de publicare in MO a legii votului prin corespondenta

BPN al PNL urmeaza sa adopte o rezolutie in care va cere PSD un termen limita de publicare a legii votului prin corespondenta in Monitorul Oficial, a declarat, recent, liderul PNL Alina Gorghiu, afirmand ca nepublicarea legii in timp util va impiedica diaspora sa voteze in bune conditii la parlamentare.

La aproape de an dupa revolta diasporei, care nu a putut sa voteze la alegerile prezidentiale, nu exista inca o lege care sa permita tuturor romanilor de peste granite sa isi aleaga candidatul.

In Parlament zac nu mai putin de patru proiecte foarte asemanatoare ale votului prin corespondenta.

De la Caragiale la grotesc: 4 proiecte aidoma pentru votul prin corespondenta, nimic concret, doar lanturi umane

Pe langa cel initiat de Eugen Tomac, unul depus de liberali si unul mai vechi ce a trecut deja de Senat prin adoptare tacita, o initiativa similara a avut si PSD.

D.R.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Zgonea vot corespondenta, #principii vot corespondenta diaspora , #vot
Comentarii