Mesaj RO-ALERT într-o zonă turistică din Prahova, după apariția unei ursoaice cu pui. Persoanele prezente s-au adăpostit la chioşcurile din zonă

Vineri, 04 Februarie 2022, ora 18:58
1841 citiri
Mesaj RO-ALERT într-o zonă turistică din Prahova, după apariția unei ursoaice cu pui. Persoanele prezente s-au adăpostit la chioşcurile din zonă
În ultimele zile, mai multe mesaje de acest fel au fost transmise de autorităţi pentru a semnala prezenţa animalelor sălbatice pe domeniul Peleş FOTO Pixabay

Autoritățile din Prahova au emis vineri, 4 februarie, un nou mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezenţa unei ursoaice cu pui în zona Castelului Peleş din Sinaia.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pentru asigurarea măsurilor specifice, a fost mobilizată în zonă o ambulanţă SMURD.

”Din informaţiile primite de la apelant, câteva persoane aflate în zonă s-au adăpostit la standurile/ chioşcurile din zonă”, a transmis ISU.

În cursul ultimelor zile, mai multe mesaje de acest fel au fost transmise de autorităţi pentru a semnala prezenţa animalelor sălbatice pe domeniul Peleş.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova a informat, miercuri, că un echipaj a fost direcţionat să intervină în zona apropiată a Castelului Peleş, unde a fost semnalată prezenţa unei ursoaice cu pui.

Conform sursei citate, la faţa locului s-a constituit o echipă de intervenţie formată din reprezentanţi ai autorităţilor locale cu atribuţii în astfel de situaţii, în vederea localizării, identificării şi relocării exemplarelor de urs, însă din cauza faptului că s-a înnoptat, a fost luată hotărârea ca activitatea să se amâne pentru ziua următoare.

#alerta urs, #ro alert, #Peles, #Prahova , #urs