UPDATE Alertă de fum la centrala nucleară de la Cernavodă. Mai mulți angajați au fost evacuați. Incendiul a fost localizat. Precizările autorităților

Marti, 11 Iunie 2024, ora 11:39
4293 citiri
UPDATE Alertă de fum la centrala nucleară de la Cernavodă. Mai mulți angajați au fost evacuați. Incendiul a fost localizat. Precizările autorităților
Centrala de la Cernavodă FOTO nuclearelectrica.ro

A fost alertă de fum la centrala nucleară de la Cernavodă. Mai multe echipaje de pompierii au fost trimise acolo. Nu s-au înregistrat răniți. Nuclearelectrica susține că incidentul e unul ”minor”. E al doilea incident din acest an.

UPDATE 13.08 Incendiul a fost localizat. În urma acestuia nu sunt persoane rănite. Reprezentanţii SN Nuclearelectrica au precizat că incendiul s-a produs la o pompă din subsolul clădirii turbinei, iar personalul din acea clădire a fost evacuat.

Reprezentanţii SN Nuclearelectrica au anunţat că incendiul este unul minor şi s-a produs la o pompă din subsolul clădirii turbinei, fără a avea impact asupra altor echipamente.

”Conform măsurilor de siguranţă aplicabile în astfel de situaţii personalul a fost evacuat din clădirea turbinei. Nu au existat victime, persoane expuse la fum sau daune colaterale. În prezent echipamentul este izolat şi se fac investigaţii pentru identificarea cauzei. Incendiul minor şi degajarea de fum nu au avut impact asupra securităţii nucleare şi asupra producţiei, centrala funcţionând la putere nominală şi în parametri normali”, au transmis reprezentanţii Nuclearelectrica, citați de news.

Ei au amintit că Unitatea 1 a CNE Cernavodă este în programul de oprire planificată.

Pompierii au precizat că nu au fost persoane rănite şi nici evacuate.

”Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici evacuat întrucât este vorba despre zona operatională. Situaţia este sub control, incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru răcire. Intervenim cu 23 de pompieri şi 3 maşini de stingere, o autoscară şi un echipaj de prim ajutor”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE 13.00 Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica, a afirmat că incendiul se manifestă la o pompă.

”Este vorba de un incendiu minor, fără flacără, la Unitatea 2 de la Centrala Nuclear-Electrică. Incendiul, din primele informaţii, este la o pompă. Situaţia este sub control. Intervenim cu două autospeciale de stingere şi o autoscară”, a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Ana Maria Stoica a menţionat că nu se impune transmiterea unui mesaj Ro-Alert pentru că nu este pusă în pericol populaţia.

UPDATE 12.12 Incendiul a fost localizat, susține digi24. Focul nu a izbucnit în apropierea unor substanțe radioactive, deci angajații care lucrau în respectiva încăpere nu se aflau în pericol.

Nuclearelectrica și IGSU vorbesc despre ”un incident minor”. 23 de pompieri au fost trimiși acolo.

Știre inițială

Nu se știe deocamdată dacă este vorba de un incendiu și nu s-a găsit sursa fumului. Se bănuiește că ar proveni din sala mașinilor, potrivit digi24. Nu a fost emis niciun mesaj care să alerteze populația.

IGSU a alertat mai multe echipaje de pompieri să fie pregătite pentru urgențe în cazul în care situația se înrăutățește.

Un incendiu a avut loc în februarie, anul acesta la centrala de la Cernavodă. Conform sursei citate, mai mulți angajați au fost evacuați.

România a ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Kenya. MAE: Evitați zonele cu demonstrații
România a ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Kenya. MAE: Evitați zonele cu demonstrații
România a ridicat, marţi, 25 iunie, nivelul de alertă pentru Kenya la 8/9 şi cere cetăţenilor români să evite orice călătorie în zonă. Celor care se află deja acolo le recomandă să...
A rămas fără mașină după ce a lăsat-o la reparat într-un service auto. „Nu mi-a venit să cred, nimeni nu avea nicio explicație”
A rămas fără mașină după ce a lăsat-o la reparat într-un service auto. „Nu mi-a venit să cred, nimeni nu avea nicio explicație”
O ieșeancă a avut parte de o experiență total neplăcută. Întrucât avea nevoie de reparații la autoturismul personal, s-a deplasat la service-ul din apropierea locuinței sale, însă la...
#alerta, #fum, #centrala nucleara Cernavoda, #pompieri , #Centrala Nucleara Cernavoda
  1. Nevoia te învață. Roiuri de drone maritime vor suplini lipsa navelor de război ucrainene
  2. Se majorează pedepsele pentru mai multe infracțiuni grave. Câți ani vor sta după gratii proxeneții, cămătarii, șantajiștii și traficanții de droguri
  3. A sărit de la etajul 4 al unui bloc din Slatina și a supraviețuit miraculos. Ambulanța l-a dus în stare gravă la spital
  4. NATO anunță miercuri, 26 iunie, nominalizarea oficială a lui Mark Rutte în funcția de secretar general
  5. Autostrada Soarelui blocată de un accident șocant. Un bărbat a fost spulberat de un TIR după ce a ieșit din mașină pe banda de urgenţă
  6. Doliu în lumea muzicală. Liderul trupei a murit la 49 de ani, în condiții misterioase
  7. Florian Coldea s-a dus cu scuterul la Poliție. Fostul prim-adjunct al SRI se află sub control judiciar VIDEO
  8. România a ridicat nivelul de alertă pentru călătoriile în Kenya. MAE: Evitați zonele cu demonstrații
  9. Chișinăul va propune Tiraspolului să aplice legislația UE. ”70% din exporturile din regiunea transnistreană au mers pe piața europeană”
  10. Medicul infecţionist Virgil Musta a scăpat de acuzațiile de abuz în serviciu din pandemie. Ce a decis Curtea de Apel Timişoara