Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Momentul în care România va arăta altfel. Alex Dima: "Sper să apucăm acea zi"

Luni, 08 August 2022, ora 16:36
4422 citiri
Momentul în care România va arăta altfel. Alex Dima: "Sper să apucăm acea zi"
Jurnalistul Alex Dima FOTO Facebook/ Alex Dima

Jurnalistul Alex Dima s-a referit la momentul pe care mulți români îl așteaptă, cel în care România va arăta altfel.

Pornind de la cazul recent, petrecut într-o sală de operații unde cineva stătea la cafele fără mască, la doar câțiva metri de pacient, jurnalistul a făcut o listă de situații care au toate ceva în comun: regulile nu sunt respectate.

"Revoltă, deznădejde și o neputință care sufocă. Am trecut de multe ori prin acesta trăiri în sutele de materiale pe care le-am făcut în această țară. Oamenii care le generează sunt lângă noi, îi vedem, îi întâlnim, auzim. Unii ar trebui să fie călăuze, repere.

Zilele acestea, mai mulți doctori îi sar în cap medicului Marius Uscatu pentru că a îndrăznit să semnaleze, revoltat, faptul că într-o sala de operații cineva stă la cafele fără masca la doar câțiva metri de pacient. Asta în condițiile care spitalele noastre colcaie de bacterii care ucid. În loc să înțeleagă semnalul de alarmă tras de medicul Uscatu, mulți colegi l-au criticat. Situație care vorbește despre inconștiență, ba chiar lipsa de simțire a unor cadre medicale."

Arhiepiscopul Teodosie, într-o mașină care gonea cu 235 de km/oră

"Zilele trecute o mașînă a gonit cu 235 de km/ora pe șoselele României. Pe scaunul din dreapta se pare că era arhiepiscopul Teodosie. O asemnea viteză se poate încadra în categoria păcatelor extrem de grave că ucidere sau sinucidere. Nu mai vorbim de latura penală. Ce pot înțelege unii din comportamentul episcopului? Că se poate! Tocmai de aceea drumurile noastre sunt străjuite de crucile nevinovaților care au pierit din cauza celor care au considerat "că se poate"."

Premierul, acuzat de plagiat

"Avem un premier care atunci când citește te duce cu gândul la un copil care tocmai ce a terminat de studiat literele Abecedarului. Omul e acuzat că și-a plagiat teza de doctorat. În loc să își pună lucrarea pe masă și să invite doritorii să o examineze și să le stea la dispoziție cu lămuriri, premierul lasă instituții întregi să facă tot posibilul pentru a-l scoate basma curată."

Orban, petrecere în pandemie

"Și dacă tot a venit vorba de premier, îmi vine în minte Ludovic Orban care își serba cu nepăsare ziua cu alai în timp ce toată lumea cerea să păstrăm distanță, să purtăm masca, să ne salvăm cumva."

"A intrat cumva în firea noastră să încălcăm regulile"

"Și astfel de exemple sunt la tot pasul. A intrat cumva în firea noastră să încălcăm regulile, să le ignorăm, să nu ne pese. De aceea avem o țară plină de gunoaie, avem spitale mizerabile, râuri, câmpuri și păduri pline de gunoaie. Pentru că nu ne pasă! Avem oameni care nu conștientizează importanta funcției în care au ajuns, unii vremelnic, alții pe viață, oameni lipsiți de simțire.

Țara aceasta va arăta altfel atunci când fiecare își va înțelege rostul și își va face datoria acolo unde e, indiferent de poziția pe care o ocupă, în ziua în care o să înceapă să ne pese mai mult de cei de lângă noi. Sper să apucăm acea zi...", a scris Alex Dima pe pagina sa de pe Facebook.

Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Două noi televiziuni au fost lansate azi în România. Campanie promoțională pentru abonați: ”E un moment uriaș”
Televiziunile SkyShowtime 1 şi SkyShowtime 2 au fost lansate oficial în România începând de astăzi, 25 aprilie. Cele două posturi se vor vedea în grila digitală a Digi. SkyShowtime 1 va...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Alex Dima, #Romania, #reguli, #nicolae ciuca, #Teodosie Arhiepiscopie Tomis, #Ludovic Orban , #stiri sociale