Un român campion la Counter Strike a murit în Rusia după ce a căzut de la etajul 9. Mama tânărului este convinsă că a fost ucis

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 18:14
21855 citiri
Un român campion la Counter Strike a murit în Rusia după ce a căzut de la etajul 9. Mama tânărului este convinsă că a fost ucis

Moartea unui tânăr român campion la CS:GO, Alex Dincof, i-a șocat pe părinți și pe prieteni. Acesta a decedat în Rusia, după ce a căzut de la etajul al nouălea al unei clădiri.

Cunoscut în lumea e-sportului ca ”Fusion”, tânărul de doar 22 de ani, care era stabilit în Italia împreună cu părinții săi, a mers în Rostov Veliky pentru a-și vizita iubita, pe care o cunoscuse în septembrie 2021, în cadrul unei competiții la care participase.

CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive) este unul dintre cele mai populare jocuri online din categoria "Shooter".

Familia respinge ipotezele autorităților din Rusia

Cazul a fost catalogat de autoritățile din Rusia ca fiind un accident, acestea luând în calcul și sinuciderea. Mama sa respinge însă aceste variante.

”Alex nu avea de ce să-și ia viața și nu înțeleg cum s-ar fi putut întâmpla un astfel de accident. Mi-e teamă că l-ar fi ucis cineva”, le-a spus Ilie Tudorița Dincof celor mai apropiați prieteni ai băiatului.

Aceștia au contactat ambasada Italiei în Rusia pentru a înțelege ce s-a întâmplat și de ce la autopsie, care a fost dispusă inițial ieri, există și un expert părtinitor, desemnat din familie. ”Din păcate – explică prietenii - comunicarea cu autoritățile din Rostov Velikij nu are loc în timp real și, până în prezent, nu putem spune dacă autopsia a fost efectuată sau nu”.

Deși autoritățile diplomatice italiene au asigurat ”o prezență și o inițiativă rapidă”, familia tânărului campion nu a primit până acum nicio informație despre repatrierea trupului acestuia.

”Fusion”, cunoscut ca unul dintre cei mai buni sportivi europeni

Despre Alex, prietenii săi spun că era un băiat vesel.

”În CS:GO ajunsese la cote de excelență, atât de mult încât era considerat unul dintre cei mai buni sportivi europeni și atunci a întâlnit-o pe această fată. Când a plecat în Rusia, strălucea”, a declarat unul dintre prietenii lui Alex.

În septembrie, performanța sa sportivă a stârnit admirație încât însuși președintele Vladimir Putin i-a felicitat pe sportivii din competiție și pe câștigători.

”Fusion” și-a început cariera în CS:GO în 2015 și ajunsese în fazele finale ale Milan Games Week. Din acel an a fost protagonistul unei urcări rapide în clasament, ajungând să se întrețină financiar practicând e-sportul și călătorind în toată lumea pentru a concura, potrivit Știrile PRO TV.

Citeste si:
Istoricul Hubertus Knabe: Trecutul de marxist convins și adept înfocat „mișcării pentru pace” îl face pe cancelarul Scholz să fie blând cu Putin
Istoricul Hubertus Knabe: Trecutul de marxist convins și adept înfocat „mișcării pentru pace” îl face pe cancelarul Scholz să fie blând cu Putin
Deși a fost invitat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski de mai multe ori, cancelarul german Olaf Scholz, este unul dintre puținii lideri importanți ai Europei care nu a fost la Kiev...
Ce-i așteaptă pe luptătorii batalionului Azov care s-au predat Moscovei
Ce-i așteaptă pe luptătorii batalionului Azov care s-au predat Moscovei
Aproape 1.000 de luptători ucraineni, care au luptat de săptămâni în oțelăria Azovstal din Mariupol, și-au părăsit pozițiile și s-au predat forțelor ruse și separatiștilor pro-ruși,...