Conspiraţionistul Alex Jones a revenit pe X, după un sondaj realizat de Elon Musk. Prima postare, un mesaj al lui Andrew Tate

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 22:24
1954 citiri
Conspiraţionistul Alex Jones a revenit pe X, după un sondaj realizat de Elon Musk. Prima postare, un mesaj al lui Andrew Tate
Mesajul lui Tate, repostat de Alex Jones, îi lăuda atât pe Jones, cât şi pe proprietarul X, Elon Musk FOTO X

Conspiraţionistul de extremă-dreapta Alex Jones a revenit pe platforma X - fostul Twitter - repostând un mesaj al controversatului influencer Andrew Tate. Contul lui Jones a fost restabilit după un sondaj realizat de Elon Musk.

Mesajul lui Tate, repostat de Alex Jones, îi lăuda atât pe Jones, cât şi pe proprietarul X, Elon Musk, afirmând: "Ne-am întors".

Contul lui Jones a fost restabilit în urma unui sondaj realizat de Musk, 70% din cei aproximativ două milioane de respondenţi votând pentru ridicarea interdicţiei.

Jones este cunoscut pentru că a afirmat în mod fals că împuşcăturile din 2012 de la şcoala Sandy Hook au fost înscenate.

El a fost obligat să plătească daune de 1,5 miliarde de dolari membrilor familiilor victimelor, după ce instanţele au constatat că le-a provocat hărţuire şi ameninţări cu moartea prin afirmaţiile sale false.

Jones, care a fondat site-ul de teorii ale conspiraţiei Infowars, a fost eliminat de pe alte platforme importante, inclusiv YouTube şi Facebook.

El a fost interzis de pe Twitter în 2018 pentru că a încălcat regulile site-ului privind comportamentul abuziv.

Andrew Tate, care a fost, de asemenea, interzis anterior de pe site, înainte de a i se restabili contul anul trecut, este un influencer misogin autoproclamat, care este judecat în România sub acuzaţia de viol, trafic de persoane şi formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata sexual femei - lucru pe care îl neagă.

De asemenea, el i-a luat apărarea lui Jones într-o postare pe reţelele de socializare sâmbătă, numindu-l "erou".

Elon Musk a cumpărat X în octombrie 2022 şi a respins iniţial apelurile unora dintre susţinătorii lui Jones de a-i restabili contul.

Într-o postare, el a citat moartea bebeluşului său de 10 săptămâni în 2002 ca motivaţie pentru a nu anula interdicţia, scriind: "Nu am nicio milă pentru oricine care s-ar folosi de moartea copiilor pentru câştig, politică sau faimă".

Dar sâmbătă, Musk le-a cerut utilizatorilor să voteze dacă ar trebui sau nu să i se permită lui Jones să se întoarcă - o repetare a mişcării prin care contul fostului preşedinte american Donald Trump a fost restabilit la o lună după ce Musk a preluat conducerea firmei. Domnul Trump a postat doar o singură dată de când i-a fost ridicată interdicţia.

După ce Musk a postat sondajul, Jones a distribuit online un videoclip în care îşi cheamă susţinătorii să voteze în favoarea anulării interdicţiei sale.

Vechiul cont al lui Jones a fost restabilit la câteva ore după încheierea sondajului.

Răspunzându-i sâmbătă unui utilizator, Musk a declarat că nu este "vehement" de acord cu declaraţiile lui Jones despre Sandy Hook, adăugând: "dar suntem o platformă care crede în libertatea de exprimare sau nu?".

El a spus că mutarea ar fi "rea pentru X din punct de vedere financiar", dar "principiile contează mai mult decât banii".

Musk a adoptat o poziţie din ce în ce mai optimistă în ceea ce priveşte libertatea de exprimare online în perioada în care s-a aflat în fruntea X.

Luna trecută, el a acuzat marii agenţi de publicitate că au încercat să îl "şantajeze" atunci când au boicotat X din cauza îngrijorărilor legate de conţinutul antisemit împărtăşit pe site - inclusiv o postare a lui Musk însuşi, pentru care şi-a cerut ulterior scuze.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Primul pacient căruia i-a fost implantat un cip Neuralik în creier poate controla mouse-ul cu ajutorul gândurilor. "Progresul este bun”
Elon Musk a declarat luni seară, 19 februarie, că primul pacient uman căruia medicii i-au implantat un cip cerebral dezvoltat de compania Neuralink pare să se fi recuperat complet şi este...
CTP are o întrebare pentru Klaus Iohannis: ”Va continua să țină blocat, așa cum face de 30 de ani?”
CTP are o întrebare pentru Klaus Iohannis: ”Va continua să țină blocat, așa cum face de 30 de ani?”
Renumitul jurnalist Cristian Tudor Popescu a comentat posibilitatea ca actualul președinte al României, Klaus Iohannis, să ocupe în viitor o funcție importantă într-o instituție...
#alex jones, #Andrew Tate, #Elon Musk , #stiri internationale