Decizia luată de ATP în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de fosta iubită: „A încercat să mă sufoce cu perna și m-a dat cu capul de pereți”

Marti, 31 Ianuarie 2023, ora 21:28
3762 citiri
Decizia luată de ATP în cazul lui Alexander Zverev, acuzat de fosta iubită: „A încercat să mă sufoce cu perna și m-a dat cu capul de pereți”
Alexander Zverev și Olga Șaripova

Asociaţia Tenismenilor Profesionişti (ATP) a anunţat, marţi, că nu va adopta niciun fel de sancţiuni împotriva jucătorului german Alexander Zverev, acuzat de fosta sa parteneră de violenţe, apreciind că nu "sunt suficiente probe", informează AFP.

Organizatorii circuitului profesionist masculin au deschis o anchetă în octombrie 2021 după acuzaţiile de violenţe fizice şi psihice formulate de fosta jucătoare rusă de tenis Olga Şaripova, prietena de la acea dată a lui Zverev.

Una din acuzaţiile aduse la adresa numărului 4 mondial făcea referire la presupuse fapte de violenţă cu ocazia Mastersului 1.000 de la Shanghai din 2019.

Jucătorul, la rândul său, a negat de fiecare dată "că ar fi fost violent faţă de Şaripova, care însă nu a depus o plângere împotriva germanului, iar ATP a subliniat cooperarea sa cu ancheta.

Încredinţat unei agenţii private de anchetă, raportul înaintat ATP "deşi trebuia iniţial să se concentreze pe violenţe în timpul Mastersului de la Shanghai din 2019, a fost extins la comportamente inadecvate în alte locuri, între care Monte Carlo, New York şi Geneva, menţionate în articole de presă", a subliniat ATP.

Şaripova, Zverev şi alte 24 de persoane din anturajul privat sau profesional al protagoniştilor au fost audiaţi în cursul acestor investigaţii, care au durat 15 luni.

"Drept urmare, nicio procedură disciplinară nu va fi deschisă de ATP contra lui Zverev", a conchis ATP într-un comunicat.

Rusoaica Olga Șaripova și Alexander Zverev au fost împreună în perioada 2018-2019. Ulterior, fosta tenismenă a oferit detalii despre scandalul cu fostul iubit: „A încercat să mă sufoce cu o pernă și m-a dat cu capul de pereți. Am încercat să fug din camera de hotel de mai multe ori, dar nu m-a lăsat”.

#Alexander Zverev, #Olga Saripova, #atp, #decizie , #stiri tenis