Alexandra Dulgheru isi povesteste calvarul: Cat sa mai incerc? Pana cand?

Luni, 30 Mai 2016, ora 15:31
17855 citiri
Alexandra Dulgheru isi povesteste calvarul: Cat sa mai incerc? Pana cand?
Foto: fedcup.com

Cariera jucatoarei de tenis Alexandra Dulgheru se afla pe o panta descendenta de cateva luni. Sportiva noastra a avut rezultate slabe, pe care le pune pe seama unor probleme medicale neobisnuite.

Dupa eliminarile rapide din turneele de la Roma si Roland Garros, Alexandra este cu moralul la pamant. A ajuns pe locul 129 WTA, dar nu asta reprezinta principala problema.

Accidentarea la genunchi a revenit, iar de aceasta data doctorii nu reusesc sa-i dea de cap, spunandu-i ca poate sa joace si asa desi durerile sunt cumplite si rezultatele slabe.

"Toti mi-au zis sa-i dau sanse asa, fara sa ma operez, si sa incerc sa trec, daca pot, peste dureri. Din ianuarie mi se zice asa. Eu nu am probleme cu durerile, rezist. Dar acesta e un gen de durere care efectiv ma inteapa in os, simt mereu niste intepaturi si nu ma lasa sa indoi tare genunchiul, nu pot efectiv, e ca si cum ai avea un picior sau o mana paralizata si nu raspunde la comenzi.

Eu am numit-o o accidentare parsiva, pentru ca nu e genul de accidentare la care sa stii sigur, da, ma doare, nu pot sa fac mare lucru. Am zile cand ma lasa, imi da timp cu 'lingurita'", a povestit Alexandra Dulgheru pentru Treizecizero.

Alexandra spune insa ca si-a pierdut rabdarea si crede ca momentul operatiei la genunchi se apropie cu pasi rapizi.

"Am avut aproape trei saptamani de reabilitare, si toti doctorii mi-au spus ca hai sa-i mai dam un pic de sansa. Bun, dar asta ce inseamna, sa ma incalzesc o ora si jumatate inainte de meci ca sa-mi treaca? E foarte delicat. Asta o fac ca sa evit operatia. Am tot incercat, dar am sase sau sapte turnee pierdute in primul tur. Cat sa mai incerc? Pana cand? Plus ca nu e bine nici pentru mine ca incredere sa o tin tot asa. O sa-i mai dau o sansa si turneele urmatoare, cu reabilitarea pe care o fac acum, dupa Roland Garros, sa vad daca va fi mai bine.

De multe ori, incep meciurile, primul set ma doare, iar pana se incalzeste, deja meciul s-a dus. Deci nici asta nu e o solutie. Am tot vazut. De anul trecut, dupa Bucuresti, eu n-am mai avut decat un turneu sau doua in care am putut sa joc ok. Am aproape un an de zile de cand joc cu problema asta", a completat Dulgheru.

Din cauza problemelor medicale, Alexandra Dulgheru a hotarat sa abandoneze urmatoarele doua turnee. Este posibil sa se retraga inclusiv si de la Wimbledon, unde ar fi nevoita sa joace calificari.

Alexandra Dulgheru a avut un start de cariera excelent, insa o accidentare grava i-a blocat ascensiunea.

Este oarecum o poveste similara cu cea a Soranei Carstea. Alexandra, fost numar 26 WTA, spune ca in viitorul apropiat, dupa ce-si va reveni din punct de vedere medical, isi propune sa evolueze la turnee modeste in incercarea de a-si dobandi increderea.

C.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Alexandra Dulgheru clasament WTA, #Alexandra Dulgheru accidentare , #stiri Alexandra Dulgheru