Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.338 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

APIA elibereaza fermierilor, online, adeverinte pentru credite de la banci

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

APIA elibereaza fermierilor, online, adeverinte pentru credite de la banciVenind in sprijinul fermierilor, in conditiile impuse de necesitatea respectarii regulilor de distantare sociala, pentru a se evita imbolnavirea cu COVID 19, in acest an APIA ofera producatorilor agricoli posibilitatea de a solicita Centrelor judetene eliberarea adeverintei pentru contractarea de credite exclusiv prin mijloace electronice si transmiterea acesteia online catre banci si institutiile financiare nebancare. Se evita astfel prezenta fizica a fermierilor la Centrul judetean al APIA la

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Ziarul Mara ]

Senatul Romaniei * Lege privind achizitionarea produselor alimentare de la fermieri si procesatori!

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

Senatul Romaniei * Lege privind achizitionarea produselor alimentare de la fermieri si procesatori!Printr-un proiect de lege inregistrat la Senatul Romaniei, initiat de deputatul Gratiela Gavrilescu, se propune legiferarea sustinerii productiei agro-alimentare autohtone, in sensul ca statul, prin Ministerul Agriculturii, sa faciliteze valorificarea produsele de catre micii fermieri romani si procesatorii care folosesc materie prima romaneasca. Produsele agroalimentare ar urma sa fie colectate si apoi distribuite magazinelor, unitatilor militare, cantinelor, spitalelor, unitatilor de

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Ziarul Mara ]

PSD ameninta cu motiunea de cenzura

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

Partidul Social Democrat si Partidul Pro Romania vor sa dea jos Guvernul Orban. Liderii PSD si Pro Romania au profitat de prezenta in Parlament a primului ministru la "ora primului ministru" pentru a-l ameninta direct cu motiunea de cenzura. Primul ministru Orban a fost acuzat de social democrati ca e responsabil de viitoarele imbolnaviri cu coronavirus.
In replica premierul Orban a anuntat un plan de masuri pentru reluarea economiei. PMP si USR au cerut premierului sa tina cont si de masurile

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Ziarul Mara ]

CAS Teleorman: Conditiile de acordare a serviciilor medicale

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

CAS Teleorman: Conditiile de acordare a serviciilor medicaleGuvernul a aprobat o hotarare care prevede conditiile de acordare a serviciilor medicale incepand cu data de 15 mai, in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2. Actul normativ completeaza HG nr. 140/2018 pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018-2019.

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Ziarul Mara ]

Numarul 3449 * 30 Mai 2020 * PDF

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

Down

Actualitate / stiri Actualitate8 vizite[ Ziarul Mara ]

Se revine la normal! Programul de lucru al institutiilor publice revine la normal

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

Se revine la normal! Programul de lucru al institutiilor publice revine la normalVesti bune! De la 1 iunie putem iesi din localitate fara adeverinta, putem merge la plaja si la terasa!
Din data de 1 iunie se ridica restrictiile/interdictiile privind deplasarea persoanelor in afara localitatii/zonei metropolitane. Mai mult decat atat, se deschid terasele - mesele la 2m distanta si maximum 4 persoane la o masa. Tot cu aceasta data vom merge la plaja - distanta de cel putin 2m intre sezlonguri/persoane.
Se va relua circulatia internationala, rutiera si feroviara (nu! cea

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Ziarul Mara ]

A incendiat casa unui vecin, iar acum sta in arest

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

A incendiat casa unui vecin, iar acum sta in arestUnii vecini se urasc de moarte. Un barbat in varsta de 30 de ani, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere, a fost retinut si introdus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Teleorman. In baza cercetarilor efectuate s-a stabilit faptul ca, la data de 03 mai, acesta ar fi provocat distrugeri locuintei unei batrane din comuna Mereni, prin incendiere.
Si nu este singurul barbat arestat. Politistii din Videle au dispus masura retinerii fata de un tanar in varsta de 20 de

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Ziarul Mara ]

Muzeul Judetean Teleorman, reluarea activitatii

Vineri, 29 Mai 2020, ora 23:10

Muzeul Judetean Teleorman, reluarea activitatiiDupa mai bine de doua luni si jumatate de cand a suspendat evenimentele cu publicul, Muzeul Judetean Teleorman se redeschide pentru vizitarea expozitiilor permanente si temporare incepand cu data de 2 iunie 2020.
Reluarea activitatii va incepe cu organizarea unei "Zile a Portilor Deschise", organizata cu ocazia "Zilei Internationale a Copilului", iar cei care vor trece pragul muzeului, o vor face gratuit.
Muzeografii teleormaneni ii informeaza pe vizitatorii lor ca pentru a-i proteja atat pe ei,

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Ziarul Mara ]

Legea pentru despagubirea fermierilor, adoptata in plenul Camerei Deputatilor!

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

Legea pentru despagubirea fermierilor, adoptata in plenul Camerei Deputatilor!Legea pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta si amanarea pentru acestia a ratelor bancare, leasingurilor sau altor tipuri de rate cu pana la 18 luni a fost aprobata in plenul Camerei Deputatilor. Astfel, cu 171 de voturi pentru, 1 impotriva si 86 de abtineri, deputatii au adoptat legea care prevede ca fermierii din sectorul vegetal sa primeasca despagubiri pentru culturile calamitate de seceta, dar si amanarea pentru acestia a ratelor la banci. Legea urmeaza sa fie promulgata de

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Ziarul Mara ]

Atribuirea a cate 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri, avizata de Ministerul Agriculturii

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

Atribuirea a cate 50 de hectare de teren agricol tinerilor fermieri, avizata de Ministerul AgriculturiiOficialii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale au vorbit in ultimul timp despre faptul ca se are in vedere sprijinirea tinerilor care au hotarat sa se dedice agriculturii, sprijinul constand in atribuirea catre tinerii care doresc sa infiinteze propriile exploatatii agricole a sumei de 50.000 euro din fonduri nerambursabile, precum si a cate 50 hectare de teren, in concesiune, din rezerva statului. Potrivit calendarului MADR de lansare a sesiunilor de depunere a proiectelor pentru

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Ziarul Mara ]

Rata somajului este intr-o usoara scadere

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

Rata somajului este intr-o usoara scadereLa sfarsitul lunii aprilie, in evidentele Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Teleorman erau 8.808 someri (din care 3.819 femei), rata somajului fiind de 6,13 la suta.
Comparativ cu luna precedenta, cand rata somajului a fost de 6,48 la suta, in aceasta luna acest indicator a inregistrat o scadere cu 0,35 puncte procentuale.
Din totalul de 8.808 persoane inregistrate in evidentele AJOFM Teleorman, 1.633 erau beneficiari de indemnizatie de somaj, iar 7.175 erau someri neindemnizati.

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Ziarul Mara ]

Retrocedarea insulei Belina

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

Consiliul Judetean Teleorman a decis ca insula Belina sa se intoarca la stat. Consiliul Judetean Teleorman a votat, cu cinci abtineri, ca insula Belina si bratul Pavel sa se intoarca la stat, dupa cinci ani incare insula s-a aflat in inchirierea societatii Tel Drum, societate care ar fi apartinut lui Liviu Nicolae Dragnea. Motivul retrocedarii: conform hotararii de Guvern in baza careia insula a fost incredintata firmei Tel Drum, despre care procurorii DNA sustin ca i-ar fi apartinut de fapt

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Ziarul Mara ]

ITM Teleorman: Campanie nationala privind conditiile de securitate si sanatate in munca in santierele temporare sau mobile

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

ITM Teleorman: Campanie nationala privind conditiile de securitate si sanatate in munca in santierele temporare sau mobileIn conformitate cu Programul cadru al Inspectiei Muncii, in anul 2020 Inspectoratul Teritorial de Munca Teleorman a desfasurat "Campania nationala privind obligatiile angajatorilor de a implementa, pe baza principiilor generale de prevenire, masurile necesare pentru asigurarea securitatii si protectia lucratorilor care isi desfasoara activitatea in santierele temporare sau mobile."
Avand in vedere faptul ca in conditiile de pandemie din ultimele doua luni au fost inchise santierele temporare si

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Ziarul Mara ]

DSP Teleorman: Programul national de vaccinare

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

DSP Teleorman: Programul national de vaccinareProgramul national de vaccinare este desfasurat de Directia de Sanatate Publica Teleorman in colaborare cu furnizorii de servicii medicale de la nivelul asistentei medicale primare (cabinete de medicina de familie, cabinete medicale aflate in subordinea unor ministere/autoritati centrale, cabinete de medicina scolara), precum si cu unitatile sanitare cu paturi din subordinea AAPL.
Obiectivul acestui program este protejarea sanatatii populatiei impotriva principalelor boli transmisibile care pot

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Ziarul Mara ]

Soferi inconstienti: prinsi fara permis si bauti

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

Soferi inconstienti: prinsi fara permis si bautiIn ultimele 24 de ore, politistii teleormaneni au fost in teren in vederea asigurarii climatului de ordine si siguranta publica, protejarii patrimoniului si drepturilor si libertatilor persoanelor, raspunzand nevoilor cetatenilor.
Pentru neregulile constatate politistii au aplicat 148 de sanctiuni contraventionale in valoare de peste 60.000 de lei, au retinut 15 permise de conducere si au retras doua certificate de inmatriculare pentru diferite abateri de la normele privind circulatia pe

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Ziarul Mara ]

IJJ Teleorman: Elevii jandarmi au depus Juramantul militar

Joi, 28 Mai 2020, ora 23:10

IJJ Teleorman: Elevii jandarmi au depus Juramantul militarJoi, 28 mai 2020, cei 6 elevi jandarmi aflati in stagiul de practica in cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Teleorman au depus Juramantul militar fata de tara, acesta fiind un moment extrem de emotionant.
Intr-un cadru restrans, impus de distantarea fizica, pe rand, fiecare dintre ei si-au rostit numele, iar apoi au rostit legamantul sacru:
"Jur credinta patriei mele, Romania.
Jur sa-mi apar tara, chiar cu pretul vietii.
Jur sa respect Constitutia, legile tarii

Actualitate / stiri Actualitate9 vizite[ Ziarul Mara ]

Sistem de supraveghere video urbana in municipiul Turnu Magurele

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Sistem de supraveghere video urbana in municipiul Turnu MagureleIn vederea reducerii fenomenului infractionalitatii, a protejarii cetatenilor si a patrimoniului acestora, precum si a imbunatatirii sigurantei rutiere a fost realizat cu fonduri de la bugetul local Turnu Magurele un sistem de supraveghere video urbana format din 24 de camere video (12 camere fixe si 12 camere mobile). Acestea au fost montate in apropierea unitatilor de invatamant si in principalele intersectii din municipiu.
Sistemul de supraveghere video urbana din municipiul Turnu Magurele

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Ziarul Mara ]

Lege noua * Fermierii, scutiti de taxe, la utilizarea apei pentru irigatii!

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Lege noua * Fermierii, scutiti de taxe, la utilizarea apei pentru irigatii!Camera Deputatilor a adoptat la inceputul lunii mai, in calitate de for decizional, actul normativ care prevede ca fermierii care utilizeaza pentru irigatii apa provenita din surse subterane, din rauri, lacuri si lacuri de acumulare sa fie scutiti de la plata contributiei specifice de gospodarire a apelor. Noile prevederi sunt valabile pe perioada starii de urgenta si pentru inca sase luni de la incetarea acesteia.
"Sursele de apa subterana, apa curgatoare, lacurile si lacurile de acumulare cu

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Ziarul Mara ]

Bani de la Guvern, pentru actualizarea Planurilor Urbanistice in sase localitati teleormanene

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Bani de la Guvern, pentru actualizarea Planurilor Urbanistice in sase localitati teleormaneneMinisterul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA) a aprobat Programul anual privind defalcarea pe Consilii Judetene si Consilii Locale a sumelor alocate pe anul 2020 pentru elaborarea si/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) si a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU). Prevederile bugetare pe anul 2020, pentru finantarea elaborarii si/sau actualizarii PUG-urilor si a RLU sunt de 20.000.000 lei, dintre care sume retinute in valoare de 2.000.000 lei.
Conform

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Ziarul Mara ]

Nemultumirile lui Dragnea

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Liviu Nicolae Dragnea a fost audiat prin videoconferinta de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie; avocatii lui Dragnea au reclamat faptul ca din cauza unor probleme tehnice "nu prea s-a inteles mare lucru" din ce a spus fostul presedinte al PSD-ului.
"Din pacate, ceea ce a spus domnul Dragnea s-a auzit foarte prost, si urmeaza sa faca o adresa catre Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru a remedia acest aspect. Din pacate nu am inteles mare lucru. In esenta acesta a spus ca

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Ziarul Mara ]

Examenul national de definitivare in invatamant

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Examenul national de definitivare in invatamantIn contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea COVID-19, Ministerul Educatiei si Cercetarii a adoptat anumite modificari si completari ale Metodologiei-cadru de organizare si desfasurare a examenului de definitivat.
Astfel, perioada concediului de maternitate, precum si perioada suspendarii cursurilor ca urmare a declararii starii de urgenta/alerta se considera vechime la catedra pentru cadrele didactice inscrise la examenul national de definitivare in invatamant.
In sesiunea

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Ziarul Mara ]

Numarul 3447 * 28 Mai 2020 * PDF

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Down

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Ziarul Mara ]

Ideo Ideis se "reinventeaza" pe timp de pandemie!

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

Ideo Ideis se "reinventeaza" pe timp de pandemie!A 15-a editie a festivalului de teatru tanar Ideo Ideis va avea lor intre 5 si 9 august. Anul acesta IDEO IDEIS va lua o forma noua, adaptata masurilor de siguranta in vigoare, si se va desfasura intr-un format concentrat, in Alexandria si in celelalte orase ale trupelor selectate, putand astfel sa asigure in continuare calitatea experientei, dar intr-un mediu care sa poata respecta masurile de distantare sociala si restrictiile de calatorie impuse.
Mai mult de 3000 de adolescenti au participat

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Ziarul Mara ]

Tineri inarmati, prinsi cu arme albe prin parc

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 23:10

In ultimele 24 de ore, politistii teleormaneni au fost in teren in vederea asigurarii climatului de ordine si siguranta publica, protejarii patrimoniului si drepturilor si libertatilor persoanelor, raspunzand nevoilor cetatenilor.
Astfel, politistii au intervenit la peste 70 de evenimente, dintre care aproximativ 60 au fost sesizate pe numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.
Totodata, pentru neregulile constatate politistii au aplicat peste 100 de sanctiuni contraventionale in valoare de

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Ziarul Mara ]

Calendarul de desfasurare a Bacalaureatului

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:11

A fost aprobat, prin ordin de ministru, noul calendar de organizare si desfasurare a examenului national de Bacalaureat-2020.
Astfel, potrivit noului ordin, se considera centru de examen, in contextul epidemiologic actual, unitatea de invatamant unde s-au inscris cel putin 30 de candidati proveniti din seria curenta si/sau din seriile anterioare.
Conditiile care trebuie indeplinite de o scoala pentru a fi centru de examen sunt urmatoarele: organizarea salilor de examen sa se realizeze astfel

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Ziarul Mara ]

Ministrul Costel Alexe l-a felicitat pe primarul de la Orbeasca pentru decizia de a infiinta 82 de hectare de padure !

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:11

Ministrul Costel Alexe l-a felicitat pe primarul de la Orbeasca pentru decizia de a infiinta 82 de hectare de padure !In cadrul unei vizite de lucru in judetul Teleorman, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, a poposit si in comuna Orbeasca, unde administratia publica locala demareaza proiectul pentru impadurirea unei suprafete de terenuri degradate de peste 82 de hectare. Astfel, pe raza unitatii administrativ teritoriale Orbeasca, cu aprobarea Consiliului Local, cele 82 de hectare de teren agricol degradat au fost cuprinse intr-un perimetru de ameliorare si vor fi impadurite cu bani de la

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Ziarul Mara ]

Admiterea in invatamantul liceal si profesional de stat, an scolar 2020-2021

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:11

In contextul epidemiologic actual, sedintele/actiunile de instruire cu parintii si elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere si a planului de scolarizare, precum si cele pentru completarea optiunilor in fisele de inscriere de catre absolventii clasei a VIII-a si de catre parintii acestora pot fi organizate in unitatea de invatamant sau prin mijloace electronice de comunicare-telefon, e-mail, videoconferinta. Admiterea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi se va face

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Ziarul Mara ]

Biblioteca Judeteana "Marin Preda" Teleorman: Reluarea activitatii

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:11

De o saptamana, Biblioteca Judeteana "Marin Preda" Teleorman si-a reluat partial activitatea cu publicul la sediul institutiei, care consta in imprumutul de documente la domiciliu pentru compartimentele Imprumut pentru copii si Imprumut pentru tineri si adulti.
Aceasta masura a fost luata in baza Legii nr.55 din 15 mai 2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, a Ordinului nr.2855/830/15 mai 2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Ziarul Mara ]

Guvernul cumpara urgent de la fermieri, pentru rezerva de stat, 600.000 tone de grau

Miercuri, 27 Mai 2020, ora 10:10

Cu aprobarea Guvernului Romaniei, Administratia Nationala a Rezervelor de stat si Probleme Speciale va cumpara de la fermieri, in regim de urgenta, pentru rezerva de stat, 600.000 tone de grau. In acest sens, s-a scos la licitatie, pe SICAP - sistem informatic de desfasurare a achizitiilor publice, oferta de cumparare pentru achizitionarea a pana la 600.000 de tone de grau de panificatie, de provenienta locala, suma totala fiind de 288 milioane lei, respectiv circa 60 milioane euro.
Pretul

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Ziarul Mara ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Inca o schimbare la conducerea Inspectoratului Scolar Judetean
Dupa ce Iuliana Stancu si Eliza Iliescu au fost numite, la inceputul lunii trecute, pe functiile de ...
Inca un deces provocat de coronavirus in Teleorman
Un nou deces provocat de infectia cu noul coronavirus a fost inregistrat la nivelul judetului ...
Primaria Alexandria si l-a facut partener pe Alexandru Cumpanasu, acuzat de fraude cu bani europeni
Primaria Alexandria nu inceteaza sa ne surprinda cu "ideile bune" pe care le are. Mai nou, ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor