Alexandru Arsinel a fost externat. El se simte bine si asteapta sa urce pe scena

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 18:08
1461 citiri
Alexandru Arsinel a fost externat. El se simte bine si asteapta sa urce pe scena
Foto: Arhiva

Actorul Alexandru Arsinel a declarat, vineri, ca a fost externat de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, unde fusese internat saptamana trecuta, spunand ca se simte bine si ca asteapta sa urce pe scena.

Alexandru Arsinel a declarat, vineri, ca va continua acasa tratamentul indicat de specialistii ICUTR.

"Am fost externat miercuri dupa-amiaza, ma simt bine. Sunt acasa, la Bucuresti, incerc sa ma refac cat mai repede, ca sa pot sa ma duc sa joc, urmez tratamentul indicat de medicii de la ICUTR. Ma bucur ca m-am intors acasa si astept sa ajung si la casa cealalta, teatrul, unde ma asteapta mai multe proiecte", a spus Arsinel.

Acesta a subliniat ca nu a mai fost consultat de medici din strainatate, dar ca rezultatele analizelor medicale efectuate le-au fost trimise si acestora.

Transplantul de rinichi, urmat de o plangere penala

Actorul Alexandru Arsinel, care la sfarsitul lunii august a fost supus unui transplant renal si externat in 12 septembrie, a revenit in 23 septembrie, la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj, pentru a fi supus mai multor investigatii medicale, dupa ce starea de sanatate i s-a deteriorat.

Seful ICUTR, Mihai Lucan, declara dupa transplantul efectuat la finalul lunii august, ca Alexandru Arsinel este a treia persoana din Romania in varsta de peste 70 de ani care a suferit un transplant de rinichi, precizand ca donatorul este un tanar de 23 de ani care s-a spanzurat dupa ce a pierdut la jocuri de noroc.

Cazul Arsinel a injumatatit numarul de donatori de organe

Presedintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie "Claudia Safta", Emanuel Ungureanu, a depus, in 27 septembrie, la Parchetul Judecatoriei Cluj-Napoca, o plangere penala fata de Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) si Agentia Nationala de Transplant (ANT) pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor. In plangere, Ungureanu cere justitiei sa lamureasca daca s-au respectat regulile si criteriile de transplant de rinichi in cazul actorului Alexandru Arsinel.

Emanuel Ungureanu vrea ca justitia sa stabileasca daca actorul nu a fost favorizat in detrimentul altor persoane care asteapta un transplant de rinichi.

Morariu: M-a dezgustat ca Arsinel le-a ingaduit lefegiilor lui Voiculescu sa ii valorifice politic suferinta

In momentul in care Ungureanu lansase o scrisoare publica in care cerea explicatii sefului Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj, Mihai Lucan, referitoare la scorul imunologic al lui Alexandru Arsinel, in comparatie cu al altor pacienti, Lucan a replicat ca ordinea in care pacientii sunt supusi transplantului depinde exclusiv de gradul de compatibilitate cu organismul lor si nu are nicio legatura cu alte aspecte.

Managerul Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj, Dan Sanpetreanu, spunea ca afirmatiile din plangerea penala depusa pentru a se stabili daca s-au respectat criteriile de transplant la Alexandru Arsinel sunt "minciuni", iar in urma cercetarii se va dovedi ca institutul este nevinovat.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Arsinel externat transplant rinichi, #transplant rinichi Arsinel, #Arsinel rinichi ICUTR , #transplant rinichi