Arsinel a explicat cum a primit rinichiul

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 10:59
4080 citiri
Arsinel a explicat cum a primit rinichiul
Foto: Arhiva

Alexandru Arsinel a vorbit joi seara despre circumstantele in care a facut transplantul de rinichi si s-a aratat foarte suparat in legatura cu tot scandalul care s-a creat in jurul operatiei, el fiind acuzat ca a beneficiat de tratament preferential.

"Am avut sansa ca in urma cu cateva saptamani sa ies de sub mana profesorului Lucan, restabilit cu analizele aproape de ceea ce inseamna normal. Acasa, am avut o perioada buna, pana cand am luat contact cu aceste comentarii care mi-au produs un soc psihic.

Eu faceam analizele la spitalul Davila si faptul ca au sarit (rezultatul analizelor - n.red.) deodata de la jumatate in plus i-a determinat sa ma trimita de urgenta la Cluj si astazi sunt pus la punct cu analizele.

Acum ar urma si un consult general. Am facut un control cardiac, unul de metabolism. Domnul profesor s-a adresat unor specialisti din Italia si Gemania, sa vina sa imi faca si o analiza legata de efectul psihic pe care un astfel de transplant poate sa il aiba si sa vada ce masuri de alinare se pot efectua", a spus maestrul Arsinel, la Realitatea TV.

Actorul Arsinel spune ca a avut sansa sa primeasca un rinichi pentru ca a fost compatibil cu donatorul.

"M-am dus cu o doza de inconstienta, dar si cu speranta ca pot sa mai traiesc, cand am intrat la domnul Lucan si mi-a spus ca voi astepta analizele. Intr-un fel ma rugam sa nu se potriveasca, sa nu ma taie. M-a chemat dupa trei ore de asteptare si mi-a spus ca exista un procedeu, un fel de dializa a rinichiului care este colectat si daca Dumnezeu imi da sansa sa se potriveasca, ma taie. Daca nu imi dadea Dumnezeu sansa la un rinichi care sa se potriveasca, nu ma taia. A zis ca el nu isi asuma raspunderea sa il omoare pe Arsinel.

Ce se intampla daca in dragostea lui pe care mi-o poarta mi-ar fi pus un rinichi care nu se potrivea? Am avut o sansa!", a spus Arsinel.

Arsinel ii raspunde lui Bendeac: Sa-i fie rusine!

Alexandru Arsinel s-a aratat foarte deranjat de comentariile care au aparut in spatiul public in urma transplantului. El a comentat situatia dupa ce a urmarit imagini cu realizatorul de emisiuni Radu Banciu.

"Printre sutele de transplanturi care s-au facut in Romania, a trebuit si Arsinel, cu suferinta lui renala de la 27 de ani, care nu a vorbit, nu a iesit pe post ca un milog sa spun ce suferinta am, dar va fac sa radeti. Am incercat sa-i fac sa rada pe multi care vroiau sa planga si acum imi intorc spatele pe baza unor declaratii, pe baza unor inveninati, ma intriga faptul ca in jurul valorilor pot sa apara asemenea gunoaie.

Ma intriga declaratia acestui om care a intrat in curtea mea cand tata nu era acasa si mi-a atacat prestigiul care l-am acumulat cu greu si mi-a blestemat copilul. Pot sa-l iert pe individul asta ca mi-a atacat copilul? Vreau sa ma intorc la Bucuresti si sa-i spun 'iesi afara, jigodie ordinara, din curtea mea! Nu pot sa uit niciodata!'. Este un tip complexat si cu frustrari foarte mari. CNA-ul si institutiile trebuie sa igienizeze aceasta hazna.", a incheiat actorul.

La inceputul lunii septembrie, actorul Alexandru Arsinel a suferit un transplant renal la Institutul de Urologie si Transplant Renal din Cluj, interventie realizata de profesorul Mihai Lucan. Arsinel a fost operat la doar trei zile dupa inscrierea pe listele de asteptare, in conditiile in care exista oameni care asteapta un rinichi si zece ani.

Dupa mediatizarea cazului, directorul unui ONG care apara drepturile celor cu insuficienta renala a condamnat public criteriul prin care i s-a acordat lui Arsinel rinichiul, sustinand ca, daca nu ar fi fost celebru, nu ar fi avut parte de un transplant atat de urgent.

Printre cei mai virulenti critici ai actorului care si-au exprimat opinia in spatiul public s-au aflat Radu Banciu si Mihai Bendeac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Arsinel transplant rinichi, #Arsinel comentariu Banciu, #Arsinel comentariu soc psihic , #transplant rinichi