Condamnare pentru sotia unui senator in functie: Cat ar trebui sa stea la inchisoare

Sambata, 12 Martie 2016, ora 07:54
5068 citiri
Condamnare pentru sotia unui senator in functie: Cat ar trebui sa stea la inchisoare
Foto: Facebook/Alexandru Cordos

Sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaiela Cordos, a fost condamnata, vineri seara, de Tribunalul Cluj, la trei ani si sase luni de inchisoare cu executare pentru mai multe infractiuni de trafic de influenta.

Avocatul acesteia, Tiberiu Ban, a declarat ca va discuta cu clienta sa daca va ataca decizia Tribunalului Cluj.

"S-a pronuntat asta seara la ora 8, in sedinta publica. I s-a aplicat o pedeapsa totala de trei ani si sase luni cu executare. A fost acuzata de trafic de influenta, doua acte. Una compusa dintr-un singur act material si ce-a de a doua, in forma continuata, din 26 de acte. Pedeapsa rezultanta e de trei ani si sase luni. Voi discuta cu doamna Cordos daca facem recurs", a mentionat Tiberiu Ban.

Sotia senatorului Cordos confirma ca acesta a intervenit la seful Inspectoratului Scolar Judetean

Mihaiela Cordos a pledat pe procedura simplificata, recunoscand invinuirea si probele din dosar.

Zeci de persoane si-au recunoscut vina in dosarul sotiei senatorului Cordos

In iunie 2015, procurorii DNA Cluj au trimis-o in judecata, in stare de arest la domiciliu, pe Mihaiela Cordos pentru trafic de influenta, iar pentru sotul ei, senatorul Alexandru Cordos (foto), si fiica lor, Andreea, au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor.

Cu toata familia anchetata de DNA, senatorul Cordos se autosuspenda din PSD. Nu si din Senat

In acest dosar a mai fost trimis in judecata Tiberiu Constantin Popan, pentru cumparare de influenta.

Conform DNA, in 2010, Mihaiela Cordos ar fi primit de la o persoana 500 euro pentru ca, prin influenta pe care a pretins ca o are asupra membrilor comisiilor de corectare/ evaluare la concursurile pentru ocuparea posturilor in cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, sa intervina pe langa acestia in scopul obtinerii, pentru respectiva persoana, a unui post de asistenta medicala incadrata pe perioada nedeterminata.

"In intervalul 2013 - prezent, inculpata a pretins si a primit de la mai multe persoane foloase materiale necuvenite cuprinse intre 1.000 - 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau, Alexandru Cordos, o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din cadrul Spitalului Clinic Judetean Cluj, Inspectoratului Scolar Judetean Cluj si a altor institutii publice, sa le obtina cumparatorilor de influenta posturi/ locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, jurisconsult etc", arata DNA.

In februarie 2014, Tiberiu Popan i-a dat, printr-un intermediar, Mihaielei Cordos suma de 1.000 euro, mai arata DNA. In schimbul acestor bani, ea urma sa-si foloseasca influenta pe care a pretins ca o are asupra unor persoane cu functii de decizie din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, in vederea obtinerii, pentru Popan, a unui post de inginer la Serviciul tehnic din cadrul unitatii spitalicesti mentionate.

Procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil ce apartine Mihaielei Cordos.

Totodata, DNA anunta ca s-a dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor fata de senatorul Alexandru Cordos, pentru infractiunea de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata, si fata de Andreea Alexandra Cordos, fiica sa, pentru infractiunile de cumparare de influenta (3 infractiuni), complicitate la cumparare de influenta si trafic de influenta (3 infractiuni).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj, cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza si de inlocuire a masurii preventive a arestului la domiciliu dispusa fata de Mihaiela Cordos cu masura controlului judiciar.

Eveniment Quarterly Report

Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
USR îl acuză pe Marcel Ciolacu de ipocrizie în cazul ”reformei păcănelelor”: „Trimite documente la parlament prin care se opune”
Liderul USR Cătălin Drulă a transmis marţi, 3 octombrie, că Marcel Ciolacu ar „proteja” industria jocurilor de noroc și că actualul proiect al social-democraților este copiat de la USR....
#sotie senator Alexandru Cordos condamnata inchisoare, #Alexandru Cordos sotie inchisoare, #Mihaiela Cordos inchisoare , #senator